Ποιοί πρώην βουλευτές Έβρου είναι στη λίστα με όσους ζητούν τα αναδρομικά 100.000 ευρω;;;

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώην βουλευτές έχουν αποποιηθεί των αξιώσεων για τα αναδρομικά. Τα ονόματα τους όμως υπάρχουν στη λίστα που έχει δημοσιευτεί παντού. Θα ήταν χρήσιμο αν πράγματι έχουν αποποιηθεί των αξιώσεων αυτών να εκδόσουν ανακοίνωση ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος επίσημα.

——————————–

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές. Μάλιστα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Η λίστα με τα 117 ονόματα των βουλευτών που διεκδικούν αυτές τις αυξήσεις έχει δημοσιευτεί και ανάμεσα τους βρίσκονται και τρεις πρώην βουλευτές Έβρου…και οι τρεις της Νέας Δημοκρατίας…

Πρόκειται για τους Σταύρο Κελέτση, Θεοφάνη Δημοσχάκη και Λεωνίδα Λυμπερακίδη.

2