«Πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη για νέους ποδηλατόδρομους στην Αλεξανδρούπολη

Την έγκρισή της στα σχέδια του δήμου Αλεξανδρούπολης για τα έργα επέκτασης του δικτύου του ποδηλατόδρομου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, αλλά και της Λεωφόρου Β. Αλεξάνδρου έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Αυτό που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια ως «πείραμα» και με πολλά παράπονα, από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή, στη συνέχεια κέρδισε όλο και περισσότερους κατοίκους, που μπήκαν στη διαδικασία αγοράς ποδηλάτων. Σταδιακά, η πόλη γέμισε με ποδήλατα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ανάγκη για επέκταση του υφιστάμενου δικτύου, αφού φαίνεται πως αυτό το είδος μετακίνησης έχει μέλλον.

Συγκεκριμένα, βάσει και της κυκλοφοριακής μελέτης του δήμου, θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις για την επέκταση του ποδηλατοδρόμου

Διαβάστε ακόμη  Επιστρέφουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ερασιτέχνες ψαράδες

επί της Λ. Δημοκρατίας και Μάκρης από την 28η Οκτωβρίου έως τον κόμβο Παπαναστασίου, ενώ θα γίνει νέο δίκτυο επί της οδού Κύπρου και από τον κόμβο με τη Β. Αλεξάνδρου, έως την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα, ο νέος ποδηλατόδρομος της παραλιακής θα εκτείνεται από τον κόμβο με τη Λ. Δημοκρατίας, έως τον κυκλικό κόμβο της πλατείας Ελευθερίας, στον σταθμό του ΟΣΕ. Το σχέδιο του δήμου περιλαμβάνει ακόμη τη διαμόρφωση υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στο σημείο του πλατώματος  μεταξύ γηπέδου και πάρκου Εγνατία, αλλά και τη μονοδρόμηση της παραλιακής, από το ύψος της στροφής του Εγνατία έως την οδό Κύπρου, με φορά από ανατολικά προς τα δυτικά.