Πρόεδρος “Ιδρύματος Ευγενίδου”: “Η Ορεστιάδα έχει γίνει μέρος της καρδιάς μας…”

Συναισθηματικά φορτισμένος από την παρουσία του στην Ορεστιάδα και ειδικότερα από την επίσκεψή του στο 6ο δημοτικό σχολείο της πόλης, που φέρει το όνομα «Ευγενίδειο», απηύθυνε νωρίτερα τον χαιρετισμό του στην επίσημη τελετή εγκαινίων της πλήρως ανακαινισμένης σχολικής μονάδας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης. Το σχολείο αναβαθμίστηκε ενεργειακά και τεχνολογικά, αποκλειστικά με δωρεά του Ιδρύματος, που εδώ και 11 χρόνια έχει «υιοθετήσει» το 6ο δημοτικό σχολείο, ενισχύοντάς το επανειλημμένα με δωρεές και κάλυψη δαπανών για διάφορες δράσεις. «Από το 2011, ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου, Γιάννης Δρασιούδης, άνοιξε μία πόρτα και αυτή η πόρτα άνοιξε έναν δρόμο που έχει γίνει λεωφόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης Ευγενίδης, προσθέτοντας πως «η Ορεστιάδα έχει γίνει ένα μέρος της καρδιάς μας και της ψυχής μας. Ίσως η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να έχουμε στο ίδρυμα Ευγενίδου είναι να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε την τύχη να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων τους». 

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου εξέφρασε την ευχή το αναβαθμισμένο σχολείο «να αποτελέσει μία κοιτίδα, ένα κύτταρο ενθάρρυνσης», όπως είπε, προς την κατεύθυνση της αναστροφής του αρνητικού ισοζυγίου του δημογραφικού, που επηρεάζει σοβαρά την Ορεστιάδα αλλά και όλη την Ελλάδα. «Δυστυχώς δεν μεγαλώνουμε, αλλά περιοριζόμαστε. Η κρίση, οι εποχές δεν έχουν φέρει στην Ελλάδα τον επιθυμητό ρυθμό ανανέωσης και ανάπτυξης, να έχουμε περισσότερα νέα παιδιά. Ας είναι λοιπόν μία κοιτίδα το 6ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, που φέρει και το όνομα του μεγάλου Θρακιώτη Ευγένιου Ευγενίδη, ένα μικρό κύτταρο ενθάρρυνσης προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Διαβάστε ακόμη  «Δωράκι» Τοψίδη στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Δημητριάδης Ευγενίδης αποκάλυψε ότι «ο Ευγένιος Ευγενίδης, φεύγοντας από τη Θράκη μεγαλούργησε, αλλά ο Θεός δεν του έδωσε την τύχη να υλοποιήσει την τελευταία του χαρά. Το τελευταίο που είχε προσπαθήσει ήταν να γίνει δημότης στη γενέτειρά του, και δεν το πέτυχε, για γραφειοκρατικούς λόγους. Τον πρόλαβε ο καιρός…Θεωρώ λοιπόν ότι στους συνεργάτες του Ιδρύματος και σε μένα, η τύχη και ο Θεός έδωσαν μία ευκαιρία και μία τιμή που δεν είναι σε μένα, είναι στον Ευγένιο Ευγενίδη». 

Καταλήγοντας, κάλεσε τα παιδιά, ό,τι κι αν κάνουν στο μέλλον, να μην ξεχάσουν την πατρίδα τους. «Εύχομαι να τα καταφέρετε, να στηρίξετε την πατρίδα σας. Ευχή μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες να μείνετε και να μεγαλώσετε εδώ, να μεγαλουργήσετε εδώ. Αλλά και όσοι φύγετε, ποτέ μην ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε. Και στο ξεκίνημά σας, μακάρι ένα μικρό κομμάτι να είναι και το σχολείο μας…», είπε συγκεκριμένα.

Πηγή & photo ErtNews