Στα ανώτατα ευρωπαϊκά κλιμάκια μέχρι να δικαιωθούν, οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου

«Δεν θα  επιτρέψουμε όσο περνάει από το χέρι μας να διαλυθεί ένα σχολείο» τόνισε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου Ουρανία Νταπιάπη μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. Οι δηλώσεις της  προέκυψαν  μετά την επικείμενη ανακοίνωση της συνάντησης αντιπροσωπείας  με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο στις 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα,  για την οριστική λήψη απόφασης στέγασης του τμήματος Ψυχολογίας στο 3ο ΔΣ. Μια συνάντηση  που πυροδότησε τα πνεύματα  οδηγώντας το Σύλλογο στην έκδοση νέας επιστολής σύμφωνα με την οποία προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη

«Είμαστε θυμωμένοι με αυτό που συμβαίνει» τόνισε η κ. Νταπιάπη «και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος αυτής της εμμονής με το 3ο ΔΣ, όταν όπως γνωρίζουμε μπορεί να βρεθεί κτίριο και μπορούν να  λυθούν όλες οι διαδικασίες για την διεκπεραίωση της νομιμότητας τους»

Υπενθύμισε ακόμη πως υπάρχει  μια  ακυρωτική απόφαση και αυτή αρκεί ώστε να τους δικαιώσει αλλά και αν αυτό δεν συμβεί είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα πολύ υψηλά κλιμάκια ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι αρμοδίοι για τα όσα  συμβαίνουν με το σχολείο.

Ως γνωστόν  σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ έχει δημοσιοποιήσει πρόσφατα δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί, εάν Δήμος,  Υπουργείο και Πανεπιστήμιο, εμμένουν στις αποφάσεις τους .

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: « Θα προχωρήσουμε σε κάθε βήμα που προβλέπεται από το νόμο εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Δεν είχαμε τη διάθεση να προσβάλουμε και να εκθέσουμε καμία ελληνική αρχή και κανέναν ελληνικό θεσμό υπεύθυνο για την ποιότητα και την αναβάθμιση της παιδείας, διότι κι εμείς είμαστε Έλληνες. Εάν, όμως, αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα ενημερωθούν, εάν δεν έχουν ήδη ενημερωθεί για όλο το ιστορικό του θέματος, η ΕΘΑΑΕ(Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Εκπαίδευσης)–ΑΔΙΠ(Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην  Ανώτατη  Εκπαίδευση),  αποστολή  των  οποίων  είναι  η  επίτευξη  υψηλής  ποιότητας  στην  Ανώτατη Εκπαίδευση.  Κι αν  διαπιστώσουμε  από  τις  κινήσεις  τους  ότι  γνωρίζουν  τα  ποσοστά  αποτυχίας  της βιωσιμότητας και  σταθερότητας ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Διδυμότειχο, γνωρίζοντας και το ιστορικό των λάθος προσπαθειών των αρμοδίων για την δημιουργία του και τελικά προχωρήσουν στην έγκριση της δημιουργίας του, τότε εννοείται ότι θα κοινοποιηθεί όλο το ιστορικό και οι ενστάσεις μας στην ENQA(Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), μεταφρασμένα στην αγγλική όπως αυτό προβλέπεται από τους όρους δικαιωμάτων ενστάσεων συλλόγων και οργανισμών και της οποίας Ένωσης είναι μέλος η ΕΘΑΑΕ. Κι αυτό γιατί εδώ που ζούμε, ορισμένοι υπεύθυνοι τόσο σημαντικών θεμάτων δεν γνωρίζουν την πραγματικότητά μας κι επειδή δεν μας αρέσει να λυπόμαστε τους εαυτούς μας χωρίς να προσπαθήσουμε, επιθυμούμε και θα προσπαθήσουμε με όλους τους έννομους τρόπους μέχρι τέλους κι ελπίζουμε να δικαιωθούν τα παιδιά του σχολείου μας, του τόπου μας και να συμβάλλουμε στη διακοπή αυτού του λάθους»

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Τουριστική, αναπτυξιακή, βιώσιμη και πάνω απ’ όλα βρώμικη!

Πηγή ErtNews