Στα σκαριά ελληνορωσική συνεργασία για κρουαζιέρες χωρίς στάση στην Αλεξανδρούπολη

Στα σκαριά βρίσκεται ελληνορωσική συνεργασία στον τουριστικό τομέα, με κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν ρώσους τουρίστες, από το λιμάνι του Σότσι στη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μία προσπάθεια, που εφόσον υλοποιηθεί  θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική τόνωση της βόρειας Ελλάδας και για τον σκοπό αυτό, οι τοπικοί φορείς της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να διεκδικήσουν το ανάλογο μερίδιο.
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, στο Πρακτορείο 104,9 FM και όπως γράφει το Βήμα, η πρόταση για τις κρουαζιέρες Ρώσων στην Ελλάδα συζητήθηκε στη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελληνορωσικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες για θέματα τουρισμού, ενέργειας, μεταφορών, δημιουργίας μικτών αγροτικών επιχειρήσεων, κ.ά.

Διαβάστε ακόμη  Υψηλά τα μισθώματα που ζητά η Μητρόπολη για τις εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο

Με δεδομένη την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της προσπάθειας τουριστικού ανοίγματος σε ξένες αγορές, η πρωτεύουσα του Έβρου δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να χάσει μία τέτοια ευκαιρία. Ένα έστω ολιγόωρο πέρασμα εκατοντάδων επισκεπτών, θα είναι πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία της πόλης και θα βάλει την πόλη μας στον χάρτη της κρουαζιέρας, στον οποίο σήμερα βρίσκεται… στον πάτο. Άλλωστε, οι ελληνορωσικές σχέσεις και σε τοπικό επίπεδο, με τις επαφές του δήμου Αλεξανδρούπολης και το δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει, θα μπορούσαν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη / Κική Ηπειρώτου