Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται η Λίτεξ Λόβετς

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Λίτεξ Λόβετς, η οποία πραγματοποιεί το πρώτο στάδιο της χειμερινής της προετοιμασίας, εκμεταλλευόμενη τη διακοπή του πρωταθλήματος της Βουλγαρίας.

Η ομάδα του Λόβετς μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της στην πρωτεύουσα του Έβρου θα μεταβεί στην Ισπανία για το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της μίνι προετοιμασίας της εν όψει της επανέναρξης των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Ο επόμενος αγώνας της Λίτεξ για το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου η ομάδα του Λόβετς θα φιλοξενήσει την ουραγό Μοντάνα.
Η Λίτεξ Λόβετς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς σε είκοσι αγώνες, όντας ένα βαθμό πίσω από την τρίτη Μπερόε και πέντε από τις Λουντογκόρετς και Λέφσκι Σόφιας, οι οποίες συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η πρώτη θέση δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η δεύτερη και η τρίτη για το Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Κολομβιανός φορ της Λίτεξ, Ντανίλο Μορέλο Ασπρίγια βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει μέχρι τώρα έντεκα γκολ, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Νορβηγός επιθετικός Μπιορν Μαρς Γιόνσεν με έξι τέρματα.
Η Λίτεξ Λόβετς είναι γνώριμη στο ελληνικό κοινό, καθώς αντιμετώπισε τη σεζόν 2001-2002 την ΑΕΚ στη φάση των <<32>> του τότε Κυπέλλου Ουέφα. Η ΑΕΚ με τον Αλεξανδρουπολίτη Ντέμη Νικολαϊδη στη σύνθεσή της είχε κερδίσει με 3-2 στο <<Νίκος Γκούμας>> και αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην ρεβάνς του παγωμένου Λόβετς εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης για τη φάση των <<16>> της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Στη φωτογραφία από το Δημοτικό Στάδιο της Αλεξανδρούπολης, <<Φώτης Κοσμάς>>, διακρίνεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο 22χρονος Κολομβιανός χαφ, Γκουστάβο Κούλκα, ο οποίος ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του συλλόγου και αναμένεται, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, να την ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό, έχοντας αγωνιστεί και στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, μετρώντας 70 συμμετοχές και 3 γκολ.
Πηγή: Στα γήπεδα του Έβρου / Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας
Διαβάστε ακόμη  Η Αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού