Στην Αλεξανδρούπολη ο ποιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της χώρας

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της χώρας μας ( σύστημα αγγειογραφίας δυο επιπέδων άμεσης ψηφιακής λήψης με δυνατότητες ενδοαυλικών και ανοιχτών πράξεων) εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, (ΠΓΝΑ) ,ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία αντίστοιχα και η πρώτη στην Ελλάδα Υδριδική Χειρουργική Αίθουσα με σύστημα αγγειογραφίας δυο ταχυτήτων για την διενέργεια ανοικτών επεμβάσεων νευροχειρουργικής και αγγειοχειρουργικής φύσης με το νέο σύστημα.

Είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο. Διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για την ακριβέστερη απεικόνιση και εντοπισμό νόσων των αγγείων αλλά επίσης διαθέτει και νέες τεχνικές σημαντικής μείωσης της δόσης ακτινοβολίας που λαμβάνει ο ασθενής.

Το νέο σύστημα είναι ιδιαίτερα εξοπλισμένο και προσανατολισμένο για την αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος που θεωρούνται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η τρίτη συχνότερη αιτία θνησιμότητας και αναπηρίας.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού αγγειογράφου που υλοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ ,είναι 1.230.000 ευρώ, ενώ μετά από αίτηση της Διοίκησης στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, το νοσοκομείο πήρε άλλα 270.000 ευρώ για την προμήθεια συμπληρωματικών συστημάτων.

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

«Έχουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που αφορά τα απεικονιστικά ,ακτινολογικά εργαστήρια ενώ στόχος μας είναι με αυτή την σημαντική αναβάθμιση στον τομέα παροχών υπηρεσιών υγείας καθώς σε συνδυασμό με την πλήρη αξιοποίηση του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού μας, το νοσοκομείο να γίνει εθνικό κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση αγγειακών και νευρολογικών παθήσεων αλλά και κέντρο αναφοράς των όμορων χωρών Βουλγαρίας και Τουρκίας,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Λαζόπουλος και τόνισε πως ο νέος ψηφιακός αγγειογράφος , « θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των φοιτητών και των ιατρών που θα στελεχώσουν άλλα νοσοκομεία της χώρας καθώς και στην προώθηση της ιατρικής έρευνας.»

Πηγή: ert.gr