Στον εισαγγελέα η υπόθεση με τη μη επιστροφή χρημάτων από το παλιό ΔΣ της ΤΙΕΔΑ

Το θέμα που κυριαρχεί πλέον στα τοπικά δημοτικά πράγματα είχαμε δημοσιεύσει από το Alexpoli.gr εδώ πριν από ημέρες. Χθες δημοσίευμα από την Αθήνα ήρθε να ταράξει τα νερά κάνοντας λόγο για σκάνδαλο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο του εισαγγελέα…

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μετά από καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι σε ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ δεν μειώθηκαν οι μισθοί κατά το ήμισυ όπως προβλέπονταν από το μεσοπρόθεσμο του 2012 (ν4093/2012). Με έγγραφο του την 25ηΝοεμβρίου 2015 το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητά από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να εκδώσει καταλογισμούς για μέλη ΔΣ εταιρείας ΟΤΑ.Το έγγραφο ζητά άμεσες ενέργειες για στοιχεία από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στην υποχρέωση αυτή. Στην υποχρέωση αυτή ενέπιπτε και η δική μας ΤΙΕΔΑ.

Μετά από έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αποκαλύφθηκε ότι τα συγκεκριμένα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης αγνόησαν τη νομοθεσία (Ν4093/12). Ο νόμος καθόριζε ότι από τις αρχές του 2013 θα έπρεπε να έχουν περικοπεί κατά 50% οι πάσης φύσεως αποδοχές τους(αποζημιώσεις,έξοδα παράστασης κλπ) και συνέχισαν να λαμβάνουν,χωρίς καμιά μείωση , τις ίδιες αποδοχές έως το Σεπτέμβριο του 2014.

Διαβάστε ακόμη  Παρά-Κολύμβηση: Δύο αργυρά μετάλλια για Μιχαλεντζάκη και Σταματοπούλου στη Μαδέιρα

Τον Φεβρουάριο του 2015 ,μετά από καταγγελία,το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησηςμείωσε με απόφασή του αναδρομικά(από 1/1/2013) τις αποδοχές και οι 15 πρόεδροι,αντιπρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. κλήθηκαν να επιστρέψουν,ως αχρεωστήτως καταβληθέντα,συνολικά 41.983 ευρώ.

Ωστόσο σε απαντητικό του έγγραφο προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο νυν πρόεδρος της “Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Α.Ε” ενημερώνει ότι ενώ απέστειλε συστημένη επιστολή σε όλους όσους έχουν υποχρέωση επιστροφής χρημάτων κανείς από τους υπόχρεους δεν έχει επιστρέψει στο ταμείο της δημοτικής επιχείρησης κάποιο ποσό με εξαίρεση έναν που επέστρεψε 300 ευρώ ενώ οφείλει συνολικά 16.586 ευρώ.

Φυσικά όπως γίνεται κατανοητό πρόκειται για το προηγούμενο ΔΣ της ΤΙΕΔΑ. Η σύνθεση του ήταν η παρακάτω:

12348316_1072115069476312_912441168_n