Στο ψυγείο μπαίνει ο Έβρος από αύριο…έρχεται παγωνιά

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σταδιακά από αύριο στον Έβρο. Συγκεκριμένα αύριο 30/12 στην Αλεξανδρούπολη το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 3 βαθμους ενώ την Πέμπτη 31/12 η μέγιστη θερμοκρασία για την Αλεξανδρούπολη είναι 1 βαθμούς και το πρωί και το βράδυ -3 βαθμοί και -1 βαθμός. Με -5 βαθμούς θα ξημερώσει η Παρασκευή, πρώτη μέρα του 2016 και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από τον 1 βαθμό. Για την Τετάρτη – Πέμπτη και Παρασκευή αναμένονται ΒΑ άνεμοι 5-6 μποφόρ. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο όπου ενδεχομένως να δούμε θερμοκρασίες γύρω στο -7 ενώ δεν αποκλείεται σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο γύρω από την πόλη να δούμε χιόνια.

Ψύχος θα επικρατεί στον κεντρικό έβρο με θερμοκρασίες που την Πέμπτη και την Παρασκευή δε θα ξεπεράσουν το μηδέν ενώ τις νύχτες το θερμόμετρο σε Διδυμότειχο και Σουφλί θα δείξει έως και -7 βαθμούς. Το Σάββατο από το μεσημέρι θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με μέγιστη τους 2 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε ακόμη  Χ. Μεντίζης: «Το pet - scan στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από σήμερα και μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο για 3 ημέρες».....

Ανάλογες θερμοκρασίες και στην Ορεστιάδα τις επόμενες ημέρες με το θερμομέτρο να δείχνει τις νύχτες -5 και τη μέρα να μη ξεπερνά το μηδέν!

Κάπως καλύτερα θα είναι τα πράγματα στη Σαμοθράκη με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να περιορίζονται μόνο στην Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα δείχνει έως 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν.Για όλες τις επόμενες ημέρες στη Σαμοθράκη οι άνεμοι θα είναι ΒΑ 5-7 μποφόρ.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να προκαλέσουν παγετό στους δρόμους. Συνιστάται η προσοχή των οδηγών καθώς και η προμήθεια αλυσίδων αφού δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές του Έβρου να πέσει χιόνι…

Μπορείτε να διαβάζετε την αναλυτική πρόγνωση καιρού για τον Έβρο, καθημερινά στο Alexpoli.gr κάνοντας κλικ εδώ