Συνάντηση Εξακουστού με την Υφυπουργό Βιομηχανίας

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κ. Εξακουστού έγινε την Δευτέρα 23/11 στο Υπουργείο Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδωρα Τζάκρη για την επανεκκίνηση των βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι δράσεις , οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας όπως αυτές διατυπώνονται από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη. Η προετοιμασία που έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο ήταν από τις καλύτερες όπως τονίστηκε και από την Υφυπουργό.

Αναλυτικότερα τέθηκαν ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά για τον Έβρο και την Περιφέρεια γενικότερα όπως ο ανταγωνισμός που δέχεται η περιοχή μας από περιφέρειες γειτονικών χωρών (Βουλγαρίας και Τουρκίας) καθώς και η ανάγκη επανεκκίνησης βιομηχανικών επιχειρήσεων που είτε έκλεισαν είτε βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Όπως μαθαίνουμε υπάρχουν επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ανοίξουν ξανά τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω κρίσης.

Τέθηκε επίσης το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής της Επιδότησης του Εργοδοτικού Κόστους (12%) από τον ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις του Έβρου.

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο μετάλλιο για Φάνη και Άννα Μήτκα του Εθνικού στο πινγκ πονγκ

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις τις περιφέρειας για τα ζητήματα αυτά καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο κ. Εξακουστός μιλώντας στο Alexpoli.gr είχε προτείνει προς του Βουλευτές του Έβρου να παρέμβουν για την κατάργηση της έκπτωσης στα τιμολόγια υψηλής τάσης, που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος, και από την στιγμή που θα διαμορφωθούν νέα τιμολόγια από την ΔΕΗ για τους πελάτες υψηλής τάσης να συνυπολογιστεί από την ΔΕΗ και να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης οι τοπικές βιομηχανίες που βρίσκονται σε ακριτική περιοχή, δίπλα σε χώρες με καλύτερο φορολογικό περιβάλλον και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που όμως μάλλον δύσκολα θα σήκωναν οι βουλευτές Έβρου του Σύριζα….