Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας

Χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συναντήθηκε στη Σόφια με την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα Nikolina Angelkova.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι τουριστικές σχέσεις της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τη γείτονα χώρα, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών της Βουλγαρίας την επιλέγουν πλέον ως τουριστικό προορισμό.

Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή του διαμετακομιστικού κέντρου στην έκταση των 500 στρεμμάτων της κυριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας ότι θα το μεταφέρει άμεσα στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, έχοντας αίσθηση της σημασίας του έργου αφού η προηγούμενη θέση της ήταν αυτή της Υπουργού Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα η κα Υπουργός επικοινώνησε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση, με τον Δήμαρχο του Μπουργκάς και αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος και προγραμματίστηκε συνάντηση των δύο Δημάρχων στο Μπουργκάς παρουσία και της κας Υπουργού στις 12 Ιανουαρίου 2016. Η ατζέντα της συνάντησης θα διαμορφωθεί μετά τις γιορτές. Θυμίζουμε ότι οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες και βέβαια η μελλοντική τους ανάπτυξη, περνάει μέσα από τις επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάιο το δεύτερο φορτίο LNG στον FSRU Αλεξανδρούπολης

Επίσης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γεωθερμία και τα ιαματικά λουτρά αλλά και για το διαμετακομιστικό κέντρο και οι οποίοι αναμένεται να επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη  στις 11 Ιανουαρίου 2016.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον πρώην Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας με τον οποίο συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενέργειας  με διασυνοριακούς δήμους σε όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα ακολουθήσει εντός του Ιανουαρίου επίσκεψη των δημάρχων Χασκόβου, Λιούμπλιμετς, Ματζάροβο, Δημήτροβγκραντ, Χαρμανλί και Ιβαήλοβγκραντ στην Αλεξανδρούπολη για την υλοποίηση συνεργασιών.