Συνέντευξη τύπου Λαμπάκη για Ρωσία. “Εγώ δεν πληρώνω κανέναν”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδης σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι τους στη Ρωσία, συνοδεία δημοτικών συμβούλων και επιχειρηματιών.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, στο Σοσνόβυι Μπορ όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το Δήμαρχο και τον Εκτελεστικό Δήμαρχο στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Λαμπάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του δήλωσε ότι νιώθει κούραση γιατί όπως είπε κάποιοι παίζοντας με το διαδίκτυο νομίζουν ότι ένα τέτοιο ταξίδι δημιουργεί προϋποθέσεις για διασκέδαση. Χαρακτηριστικά είπε «εύχομαι όποιος θέλει να διασκεδάζει να μη κάνει τέτοιου είδους ταξίδια που κάνω εγώ». Στο τέλος της συνέντευξης τύπου δεχόμενος ερώτηση από δημοσιογράφο για ανώνυμες δημοσιεύσεις σε blogs, ο Δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του φώναξε «Εγώ δεν πληρώνω κανέναν. Εγώ δεν πληρώνω κανέναν. Ξέρω ποιος τα γράφει, είναι γνωστός, αυτός και κάποιοι με τους οποίους συνεργάζεται».

3Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε ότι η αδελφοποίηση με τους ρωσικούς δήμους γεννάει προϋποθέσεις για περισσότερη συνεργασία, φέρνοντας ως παράδειγμα την απευθείας πτήση Αλεξανδρούπολη – Αγ. Πετρούπολη το 2013. Τόνισε επίσης πως πέρα από την θερμή υποδοχή που έτυχε η ελληνική αντιπροσωπεία, υπήρχε θετική ανταπόκριση στο γεγονός της  ανακήρυξης ως επίτιμου δημότη  Αλεξανδρούπολης, του γενικού προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Στις συζητήσεις στη Ρωσία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καθιέρωση της απευθείας αεροπορικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Αγ. Πετρούπολη για την οποία σήμερα ο κ. Λαμπάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Συμφωνήθηκε επίσης με τη ρωσική πλευρά συμμετοχή περισσότερων παιδιών στις κατασκηνώσεις του Δήμου και της Μητρόπολης στη ‪‎Μάκρη, η  συμμετοχή μαθητών των αδελφοποιημένων σχολείων σε προγράμματα ανταλλαγής και τη δημιουργία τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αλεξανδρούπολη τουριστικών περιπτέρων για την ανάδειξη και προώθηση των ευρύτερων σχέσεων που διέπουν τους δύο δήμους.

Για τις επαφές που είχε ο κ. Λαμπάκης με τον διευθυντή ενός πυρηνικού εργοστασίου που απασχολεί 6.500 εργαζόμενους, ανέφερε «Με διαβεβαίωσε ότι θα κατευθύνει εργαζόμενους στην Αλεξανδρούπολη για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Έβρου με το Επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης, ο πρόεδρος του οποίου δεσμεύτηκε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα στείλει μια πολυάριθμη αποστολή στην Αλεξανδρούπολη για να εξεταστούν δυνατότητες συνεργασίας με τοπικούς επιχειρηματίες. Επίσης συμπλήρωσε ότι εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ρώσους και ήταν ενημερωμένοι με λεπτομέρειες, για αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για προώθηση των προϊόντων τους, παρακάμπτοντας τα στενά Βοσπόρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO