Συνταγή για σπέσιαλ Βασιλόπιτα

Δεν έτυχε…. πέτυχε!!!!!!!!

Υλικά:

6 αυγά

500 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

10γρ. μπέϊκιν

½ κ.γλ. σόδα

2 βανίλιες

1 μεγάλο πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του

2 μανταρίνια το χυμό τους

2 χούφτες σταφίδες

7 βερύκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα και αλευρωμένα

1 σοκολάτα γάλακτος  και μισή πικρή, κομμάτια

1 πρέζα αλάτι

αλεύρι όσο σηκώσει να γίνει μια ζύμη σαν του κέϊκ

 

Πώς τη φτιάχνουμε:

1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις ασπρίσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

2.Η σόδα σβήνεται στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε.

3.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

4.Τις σοκολάτες τις σπάμε σε κομματάκια και τις προσθέτουμε αφού χτυπήσουμε τα υπόλοιπα υλικά, προς το τέλος.

5.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά ενώ χτυπάμε και παρακολουθούμε πως γίνεται το μείγμα μας. Θέλουμε να μας γίνει σαν το μείγμα του κέϊκ που φτιάχνουμε συνήθως.

6.Το μείγμα είναι βαρύ λόγω των φρούτων που βάλαμε και της σοκολάτας γι΄αυτό προσέχουμε το ψήσιμο αρκετά.

7.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και βάζουμε μέσα τη βασιλόπιτα.

8.Ψήνουμε περίπου ένα τέταρτο και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

9.Ψήνουμε μια ώρα και από κει και μετά μπήγουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκι στη μέση ακριβώς του κέικ για να δούμε αν έγινε, αν βγει στεγνό είμαστε καλά, αν δεν έγινε ακόμα μετά τη μια ώρα χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά.

10.Βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε στην πιατέλα και περιμένουμε να κρυώσει καλά. Ύστερα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

11.Με σπόρους ροδιού ή αμύγδαλα ή σταφίδες γράφουμε πάνω αυτά που θέλουμε!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας