Σύλλογος “Φίλοι του ΠΓΝΑ”: Μια «γέφυρα» που ενώνει το νοσοκομείο με την κοινωνία

Με στόχο να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» που θα ενώνει το Νοσοκομείο με την κοινωνία, μια ομάδα πολιτών εν μέσω πανδημίας κατάφερε να δημιουργήσει τον Σύλλογο “Φίλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης” με την επωνυμία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ ο ΣΗΛΥΜΒΡΙΟΣ».

Οι φίλοι του ΠΓΝΑ επέλεξαν την επωνυμία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ ο ΣΗΛΥΜΒΡΙΟΣ» καθώς πρόκειται για το όνομα του πρώτου Θράκα ιατρού στην αρχαιότητα και δασκάλου του Ιπποκράτη.

«Φιλοδοξία των ιδρυτικών μελών είναι ο Σύλλογος αυτός με την ενεργή παρουσία του να αποτελέσει μια ‘γέφυρα’ ανάμεσα στο νοσοκομείο και τον κόσμο που το χρειάζεται» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος, Κάρολος Κωνσταντινίδης.

Όπως υποστήριξε, ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν, καθώς με την άδεια της Διοίκησης του νοσοκομείου, “κάθε Κυριακή εθελοντικά κάποια από τα μέλη μας προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη στον εμβολιασμό”.

Διαβάστε ακόμη  Αγρότες: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2023

Οι βασικοί στόχοι του Συλλόγου μεταξύ άλλων είναι: η ανάδειξη έργου του ΠΓΝΑ και η κοινωνική προσφορά σε υγειονομικό επίπεδο, η υποστήριξη επικουρικά με τη μέριμνα της κρατικής δομής των λειτουργικών αναγκών του ΠΓΝΑ των ασθενών και των εργαζομένων του, η διάδοση και η υποστήριξη της εθελοντικής προσφοράς.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου αφορούν, μεταξύ άλλων, την πληροφόρηση του κοινού για τις παρεχόμενες από το νοσοκομείο υπηρεσίες, τη διοργάνωση επιστημονικών και ενημερωτικών ημερίδων, την υποστήριξη σε ηθικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και την ανεύρεση πόρων για τη στήριξη του.

Την προηγούμενη Κυριακή ανακοινώθηκε και επίσημα η λειτουργία του Συλλόγου «Φίλοι του ΠΓΝΑ» ο οποίος αριθμεί 32 μέλη, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ..

ertnews