Τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2017!

Τα fashion weeks έχουν τελειώσει εδώ και μερικούς μήνες και αισίως έχουμε όλες τις νέες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2017. Αρκετές ήταν οι νέες ιδέες, από διάφορους σχεδιαστές, που συζητήθηκαν, ενώ φυσικά δεν έλειψε και η αναβίωση παλαιότερων trends δοσμένη με έναν πιο μοντέρνο τρόπο.

Το θετικό είναι πως υπάρχουν αρκετά trends τα οποία ακολουθούσαμε από το 2015 και όπως φαίνεται είχαν μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό, οπότε παρέμειναν μέχρι και τώρα.

Ποια είναι όμως τα γυναικεία ρούχα που ξεχώρισαν από όλους τους μεγάλους οίκους μόδας και που θα φορεθούν τον φετινό Χειμώνα;

80s ντύσιμο

Στα 80s υπήρχαν οι καλύτερες ρετρό εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ. Δερμάτινα ρούχα, φούστες από τούλι, animal print παπούτσια και άκρως θηλυκά ρούχα είναι μερικά από τα στοιχεία που απαρτίζουν το στυλ της συγκεκριμένης δεκαετίας. Μπορείς να το πεις και glamorous rock and roll το όλο στυλ!

Ρούχα με πιέτες

Οι πιέτες έκαναν την εμφάνιση τους στις πασαρέλες από τον περσινό Χειμώνα, ενώ συνέχισαν να είναι μέσα στην μόδα και το καλοκαίρι. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, θα μπορούμε να φοράμε τα αγαπημένα μας φορέματα και φούστες με πιέτες και να είμαστε in Fashion.

Αρκετοί ήταν οι οίκοι που υποστήριξαν το συγκεκριμένο trend, με πιο θερμούς υποστηρικτές τον Gucci, Fendi, αλλά και ο Alessandro Michele, ο οποίος συνδύασε τις midi φούστες με τα δαντελωτά εσώρουχα και δημιούργησε μια πολύ δελεαστική πρόταση.

Βελούδινα και σουέτ υφάσματα

Τα βελούδινα υφάσματα είναι από τα must του χειμώνα, μιας και πέραν του ότι είναι αρκετά ζεστά, ξεχωρίζουν για την διακριτική τους λάμψη που κάνει την εμφάνιση μας ακόμη πιο φινετσάτη.

Για όσες όμως δεν είναι λάτρεις του βελούδου, μπορούν να επιλέξουν σουέτ κομμάτια, τα οποία είναι εξίσου κομψά. Το σουέτ ύφασμα εξακολουθούν να μας χαρίζει φινέτσα από το 2015, ενώ μπορούμε να το συναντήσουμε τόσο σε ταγιέρ με παντελόνι, όπως μας πρότεινε ο Ralph Lauren, όσο και υπέροχα παλτά, όπως είδαμε από τον σχεδιαστή Narciso Rodriguez.

Δερμάτινα ρούχα

Και κάπου εδώ έρχεται το Rock and Roll ύφος που σας ανέφερα και στην αρχή. Δέρμα και πάλι δέρμα, είτε μιλάμε για σακάκια και μακριά παλτό είτε για φούστες, φορέματα και παντελόνια.

Μπορούν να συνδυαστούν με κομμάτια από δαντέλα και έντονα χρώματα, όμως η πρόταση του David Koma για τα δερμάτινα παντελόνια ήταν και αυτή που εντυπωσίασε τους πάντες, καθώς πρότεινε να συνδυάζονται με πουλόβερ με έναν ώμο και βαθύ ντεκολτέ.

Ρούχα με κεντήματα και δαντέλα

Η δαντέλα και τα κεντήματα ήρθαν την Άνοιξη του 2015 για να μείνουν. Δεν υπάρχει τίποτε πιο κομψό από ένα φόρεμα που έχει λεπτομέρειες από δαντέλα ή που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από δαντέλα. Τα συγκεκριμένα κομμάτια μπορείς κάλλιστα να τα συνδυάσεις με ένα δερμάτινο μπουφάν, ώστε να έχει ακόμη περισσότερη λάμψη το outfit σου.

Και τα κεντήματα όμως που είδαμε στα ρούχα του Roberto Cavalli μας θυμίζουν σίγουρα την εποχή των 80s και δεν θα μπορούσε καμία γυναίκα να τους αντισταθεί.

Ρούχα σε μεταλλικά χρώματα

Το ασήμι, το χρυσό και το χάλκινο μεταλλικό χρώμα μπορούν αναμφισβήτητα να κάνουν την εμφάνιση μας εντυπωσιακή και να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω μας. Συνήθως τα αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για το Φθινόπωρο είναι σίγουρα μια must επιλογή, ακόμη και αν υπάρχουν μόνο σαν λεπτομέρειες επάνω στις φούστες και τις μπλούζες μας.

Γυναικεία κοστούμια με ρίγες

Το αντρογύναικο ντύσιμο και ειδικότερα τα κοστούμια θα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για βραδινό και επίσημο ντύσιμο. Οι περισσότερες προτάσεις θέλουν μόνο εσώρουχα μέσα από το σακάκι ή ακόμη και να φορεθεί χωρίς σουτιέν και ξεκούμπωτο το πρώτο κουμπί, για να έχει βαθύ ντεκολτέ.

Το print όμως που θα επικρατήσει στα κοστούμια είναι οι ρίγες, οι οποίες μας βοηθούν να δείχνει πιο ψηλόλιγνη η σιλουέτα μας.

Κοντά παντελόνια και παντελόνια culottes

 

Στα παντελόνια τώρα, η νέα τάση είναι να έχουν μήκος κάτω από το γόνατο και πάνω από τον αστράγαλο, είτε είναι εφαρμοστά στο τελείωμα τους είτε ακόμη και σε φαρδιά γραμμή, όπως είναι τα culottes. Δείχνουν πολύ ωραία με μπότες μέχρι το γόνατο, αλλά και με πέδιλα, ενώ μπορείς να τα φορέσεις ακόμη και με τα sneakers σου και μια φούτερ.

Πολύ μακριά παλτό

Και πάλι γυρνάμε αρκετά χρόνια πίσω, όπου τα παλτό μας έφταναν μέχρι την μισή την γάμπα ή τον αστράγαλο. Μπορείς να επιλέξεις κομμάτια από βελούδο, από σουέτ και από δέρμα ή δερματίνη, ενώ πολύ στην μόδα είναι και τα παλτό που έχουν γούνινα στοιχεία.

Μπλούζες και φορέματα με βαθύ ντεκολτέ

Αυτό ήταν ένα από τα trends και του 2015, αν και μεταξύ μας δεν χρειάζεται να μας το προτείνουν οι οίκοι μόδας για να συνεχίσουμε να φοράμε τα συγκεκριμένα ρούχα. Το βαθύ ντεκολτέ είναι απίστευτα θηλυκό και seχy και επί της ουσίας δεν το αφήσαμε και ποτέ να βγει από την μόδα.

Βέβαια, ο Roberto Cavalli θέλησε να μας δείξει πως ένα τέτοιο ρούχο δείχνει πιο εντυπωσιακό χωρίς εσώρουχο από μέσα, ακόμη και αν είναι από δαντέλα και με λουράκια.

Μπλούζες και φορέματα με ασύμμετρους ή έξω ώμους

Το αγαπήσαμε και το καλοκαίρι το συγκεκριμένο στυλ ρούχων και τώρα θα μπορούμε να βρίσκουμε περισσότερες προτάσεις και τον Χειμώνα, μιας και είναι από τις αγαπημένες τάσεις όλων των σχεδιαστών. Μπορείς να επιλέξεις μπλούζες και φορέματα που αποκαλύπτουν μόνο των έναν ώμο, ή και τους δύο.

Φουσκωτά μπουφάν

Θυμάσαι κάποτε που η μόνη μας επιλογή στα μπουφάν ήταν τα φουσκωτά; Ε τώρα επανήλθε αυτό το στυλ, ακόμη και αν μιλάμε για τα μακριά μπουφάν.Ίσως είναι μία από τις λίγες τάσεις που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε “Γιατί”, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την βρούμε μπροστά μας τον φετινό χειμώνα.

Military Style

Τον τελευταίο καιρό συναντάμε αρκετά το military style, στα γυναικεία παλτό, στα κοστούμια και γενικότερα σε όλα μας τα ρούχα. Μπορείς να επιλέξεις το navy ή το χακί χρώμα για να πετύχεις το look ή και να αρκεστείς στις λεπτομέρειες των ρούχων, που παραπέμπουν στον στρατό.

Statement κάπες

Εκτός από τις κάπες, στην μόδα είναι και τα capelets, τα οποία είναι σε μήκος όπως ένα crop top, αλλά εμφανισιακά μοιάζει πολύ με μία κάπα σε μινιατούρα. Οι κεντημένες λεπτομέρειες και οι πούλιες είναι από τα must αξεσουάρ που διακοσμούν όλα αυτά τα κομμάτια και μας δίνουν έναν πιο εντυπωσιακό αέρα.

Oversized ρούχα

Εδώ οι λεπτομέρειες είναι περιττές μιας και τα έχουμε φρέσκα στο μυαλό μας, καθώς συζητήθηκαν πάρα πολύ και πέρυσι. Ιδίως τα φαρδιά και μεγάλα πουλόβερ με τα αρκετά μακριά μανίκια είναι το top ρούχο από αυτό το στυλ και για το 2017.

Ζιβάγκο

Οι ζιβάγκο μπλούζες είναι απίστευτα ζεστές και δίνουν ένα πιο σοφιστικέ στυλ στο ντύσιμο μας. Έχουν κυκλοφορήσει αρκετές νέες προτάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέχρι και φερμουάρ στο πίσω μέρος του λαιμού, για να μπορέσει η καθεμιά μας να προσαρμόσει πιο εύκολα το ύψος του στον λαιμό μας.

Γυναικεία ρούχα με βολάν και κρόσσια

Και για το τέλος κράτησα τα αγαπημένα μας κρόσσια, τα οποία τα επιλέγουμε μέχρι και στις τσάντες και τα παπούτσια μας. Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά σίγουρα είναι ευχάριστο ότι δεν βγήκαν εκτός μόδας. Μαζί τους όμως ακολούθησε και το βολάν, το οποίο θα είναι μια ακόμη μεγάλη τάση για το 2017.

Πηγή: http://www.ediva.gr/