Τελωνείο Κήπων…η σύζυγος και η…κουμπάρα!

Μια νέα  υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά το τελωνείο των κήπων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, Δημήτρης Τριμπόνιας μιλά στα «Επίκαιρα» για συνολικό αριθμό ληξιπρόθεσμων οφειλών που ενδέχεται να φτάνει και τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναλύει τα προβλήματα των τελωνείων…και μεταξύ αλλων… σχολιάζει μια υπόθεση που αφορά τα τελωνεία Κήπων και Αλεξανδρούπολης.

Όπως λέει ο ίδιος, χαρακτηριστικό των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελωνεία όλης της χώρας είναι το έγγραφο που απέστειλε στις 11 Ιανουαρίου 2016, το τελωνείο Αλεξανδρούπολης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Στο έγγραφο αυτό με λίγα λόγια ο Διευθυντής του συγκεκριμένου τελωνείου, Πολυχρόνης Τσομπανόπουλος καταγγέλει κάτι που αν μη τι άλλο χρήζει διερεύνησης. Όπως χαρακτηριστικά γράφει «μας προκαλεί έκπληξη η χαριστική εως ευνοιοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης όσον αφορά στη ροή των μετακινήσεων προς τα τελωνεία του νομού μας. Συγκεκριμένα, πάγωσε οποιοδήποτε μετακίνηση προς το Τελωνείο Αλεξανδρούπολης από 2013 και εντεύθεν.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Εκκρεμούν τέσσερις αιτήσεις από το Τελωνείο Κήπων για μετακίνηση στο Τελωνείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οποισδήποτε θέλει να μετακινηθεί πηγαίνει μόνο στο Τελωνείο Κήπων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η τοποθέτηση οχτώ νεοπροσληφθέντων στο Τελωνείο Κήπων, εκ των οποίων δύο – η σύζυγος και η κουμπάρα – μετακινήθηκαν εκεί που υπηρετούσε ήδη ο σύζυγος», συμπληρώνει ο ίδιος.

Newsroom Alexpoli.gr