Τι κάνουν στα social media οι φορείς του Έβρου;;;

Aλλοι περισσότερο δραστήριοι, άλλοι λιγότερο, σίγουρα όμως εξοικειωμένοι. Ο λόγος για τους φορείς του Έβρου, είτε της τοπικής είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που διατηρούν λογαριασμούς σε facebook ή/και twitter, με κύριο σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το έργο και τις δραστηριότητές τους.

Από τους πιο παλιούς και δραστήριους στο twitter ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό από τον Ιούνιο του 2011, έχοντας ήδη γράψει 1.410 tweets. O κ. Παυλίδης χρησιμοποιεί πολλές φορές το twitter και το facebook για να σχολιάσει την επικαιρότητα, δίνοντας και ειδήσεις.

Λιγότερο δραστήριος αν και παλαιότερος στο twitter, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος ενημερώνει το λογαριασμό του συχνά – πυκνά για τα τουριστικά ζητήματα της περιφέρειας. Πιο πολύ φαίνεται να του ‘πηγαίνει’ το facebook, όπου η θεματολογία των αναρτήσεών του έχει μεγαλύτερη… ποικιλία.

Την δραστηριότητά της περιφερειακής αρχής, αλλά και διάφορα σχόλια για την επικαιρότητα κάνει μέσω των λογαριασμών του σε twitter και facebook ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Κων/νος Εξακουστός. Πρόσφατο παράδειγμα η ανάρτησή του για τις δηλώσεις της περιφερειάρχη β. Αιγαίου για τον φράχτη, την οποία δημοσιεύσαμε στο Alexpoli.gr

Σε facebook και twitter διαθέτει λογαριασμό ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος φαίνεται περισσότερο δραστήριος στο twitter, αφού η τελευταία, δημόσια ανάρτησή του στο facebook έγινε τον Απρίλιο του 2014. Ο κ. Λαμπάκης έγινε μέλος στο twitter από το 2012, έχει 77 αναρτήσεις, με το πιο πρόσφατο, που έγινε στις 28 Οκτωβρίου, να αναφέρει: “Χρόνια πολλά στην πολύπαθη πατρίδα μας.Είθε οι ευχές όλων των Ελλήνων να έχουν πραγματικό αντίκρυσμα στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε”. Λίγο πιο κάτω, έχει κάνει retweet μία.. ρομαντική φωτογραφία ενός ηλιοβασιλέματος, του φίλου του και πρώην προέδρου του ΟΛΑ Σταύρου Σταυράκογλου.

Παρών σε twitter και facebook και δύο ακόμη πρόσωπα της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, με την πραγματικά πλούσια ‘σοσιαλμιντιακή’ δραστηριότητα και για τον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αντώνη Βαμβακερό. Και οι δύο διαθέτουν πλήρως ενημερωμένους λογαριασμούς, για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούν στους τομείς της αρμοδιότητάς τους. Ο δε κ. Βαμβακερός δεν παραλείπει να σχολιάζει συχνά και τα της πολιτικής επικαιρότητας.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Δραστήριος όσο λίγοι ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη” Παύλος Μιχαηλίδης, με λογαριασμούς σε twitter και facebook που συνήθως ενημερώνει περισσότερο από μία φορά καθημερινά. Στο στόχαστρό του τα δημοτικά ζητήματα, οι προτάσεις του συνδυασμού, η κριτική στη δημοτική αρχή.

Πάμε και λίγο βορειότερα και συγκεκριμένα στο δήμο Ορεστιάδας. Twitter για τον δήμαρχο δεν βρήκαμε, ο λογαριασμός του όμως στο facebook είναι πλήρως ενημερωμένος. Ο Βασίλης Μαυρίδης κάνει αναρτήσεις για το έργο της δημοτικής αρχής, τα προβλήματα της πόλης, τις εκδηλώσεις, τις πρωτοβουλίες συλλόγων και άλλων φορέων, ενώ πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Ορεστιάδα Τόπος να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου είναι επίσης δραστήρια και ενημερώνει τακτικά τους λογαριασμούς της τόσο στο facebook όσο και στο twitter. Οι δραστηριότητες της παράταξης και τα προβλήματα του δήμου είναι στο επίκεντρο, ενώ δεν λείπουν μουσικές ανάσες, ενημέρωση για τη δράση των τοπικών συλλόγων, αλλά και αναρτήσεις για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Στους τοπικούς εκπροσώπους μας στην κεντρική πολιτική σκηνή, το facebook κυριαρχεί. Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος ενημερώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, τόσο με την προσωπική τους δραστηριότητα για τα τοπικά ζητήματα, όσο και με ειδήσεις που αφορούν σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για θέματα που ‘καίνε’ τους πολίτες. Στο στρατόπεδο της ΝΔ, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης διατηρεί πλήρως ενημερωμένους τους λογαριασμούς του σε facebook και twitter.

Όσο για τους πρώην βουλευτές, λογαριασμούς, όχι ιδιαίτερα ενημερωμένους διατηρούν τόσο ο Κυριάκος Γεροντόπουλος, όσο και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενώ έντονη είναι η παρουσία και στα δύο μέσα του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και υποψήφιο με τη ΝΔ Μαρίνου Ουζουνίδη. Facebook διαθέτει και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ενώ και τα δύο social media χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης.

Όσο για το ‘φλέγον’ ερώτημα, ποιός από όλους αυτούς διαθέτει τους περισσότερους followers στο twitter; Πρωτιά για τον Κυριάκο Γεροντόπουλο με 3.745 followers, στη δεύτερη θέση η Μαρία Γκουγκουσκίδου με 1.541 και ακολουθεί ο Παύλος Μιχαηλίδης με 1.323 followers.

1

2