Το Μικρό Νησί στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 2 και 3 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει την ταινία “Το Μικρό Νησί”.

Ισπανία – 2014

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Ραφαέλ Κόμπο

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Γκουτιέρες, Ραούλ Αρέβαλο, Μαρία Βαρόντ, Πέρικο Θερβάντες, Χεσούς Καρόζα, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Νερέα Μπάρος, Σάλβα Ρέινα, Χεσούς Κάστρο, Μανόλο Σόλο

Διάρκεια: 105’

Στην Ισπανία του 1980, στο στενό, πιεσμένο διάστημα όταν η χώρα προσπαθεί να περάσει από τη δικτατορία του Φράνκο σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, δυο αστυνομικοί βρίσκονται, με το αυτοκίνητό τους χαλασμένο, σε μια μικρή κοινότητα στις ελώδεις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, με αποστολή να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση δυο κοριτσιών, δυο έφηβων αδερφών. Όσο βυθίζονται στην πραγματική και την ηθική λάσπη, τόσο διαπιστώνουν ότι η υπόθεσή τους αποτελεί μέρος ενός φρικτότερου όλου, η μετέωρη λαϊκή κοινωνία της Ισπανίας παίρνει την ευθύνη της στο έγκλημα. Δυο άντρες, οι αστυνομικοί Χουάν και Πέδρο, αντίθετοι μεταξύ τους, ο ένας μεγαλύτερος, εκπρόσωπος του μέχρι πρόσφατα κραταιού απολυταρχικού καθεστώτος, ο άλλος νέος, με υποτιθέμενα νέες και καθαρές ιδέες, προσπαθούν να γεφυρώσουν ό,τι τους χωρίζει, μέσα στην καχυποψία που σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα.

Χωρίς περιστροφές, αυτό είναι το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς. Με υπομονή στο ρυθμό του, αλλά χωρίς στιγμή να χάνει την ένταση ενός αστυνομικού μυστηρίου, ο Αλμπέρτο Ροντρίγκες φτιάχνει μια ταινία με το σκηνοθετικό, πολιτικό, διαβρωμένο υπόβαθρο της «Chinatown» και την ατμόσφαιρα του υγρού εφιάλτη του «True Detective». Ρεαλιστικό, υποβλητικής ατμόσφαιρας αστυνομικό νουάρ, βραβευμένο με δέκα Γκόγια (τα ισπανόφωνα Οσκαρ), εντυπωσιάζει με το υποδειγματικό αφηγηματικό στιλ του, αλλά και το διεισδυτικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει το τέλος ενός ολόκληρου ιστορικού κύκλου, μιας σειράς αξιών ζωής και ενός είδους μυθοπλαστικού ήρωα.

 Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).