Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης και ο Αθλητικός Σύλλογος «Απόλλων» Διοργανώνουν το 2ο σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης του Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, διοργανώνει από κοινού με τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» Αλεξανδρουπόλεως, το 2ο σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες. Απευθύνεται τόσο στις γυναίκες που παρακολούθησαν το 1ο μέρος, όσο και σε εκείνες που θέλουν να έχουν αυτήν την εμπειρία, ανεξάρτητα αν συμμετείχαν στο προηγούμενο σεμινάριο. 

Το εν λόγω σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρες 11:00-13:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προπονητή πολεμικών τεχνών Master Ιωάννη Ζάχου. Βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη της σημασίας και των πολλαπλών οφελών της άσκησης στην ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς έρευνες δείχνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, θέτει σε δεύτερη μοίρα τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους. 

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πιθανά σενάρια βίας και να εξασκηθούν πρακτικά σε ρεαλιστικές και πλήρως εφαρμόσιμες τεχνικές αντίδρασης και αποφυγής, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης και τους αισθήματος της ασφάλειας, μέσω της αυτοπροστασίας. 

Η διοργάνωση του σεμιναρίου, με δεδομένη την έκτακτη συνθήκη για τη δημόσια υγεία λόγω covid-19, θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων με τους εξής τρόπους:

– Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, 2551025629

– Email: isotita@alexpolis.gr

– Στο link: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEM595RxCG7DTzGWP_P5S_f7ocPS7TEDtQGrhcrFh3xVSYNQ/viewform?usp=sf_link