Τραγική η κατάσταση στα αστυνομικά τμήματα του Έβρου

Η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Αλεξανδρούπολης με σχετικό δελτίο τύπου ενημερώνει σχετικά με τη συνάντηση που υπήρξε το περασμένο Σάββατο 7/11 στην Κομοτηνή, μεταξύ των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, παρουσία των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ.κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μουσταφά, ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ Αϊχάν και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτρη.

Σύμφωνα με την ένωση εγινε αναλυτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας ένεκα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, της αύξησης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων (διαχείριση προσφυγικού μεταναστευτικού – φύλαξη Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής) και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη.

Επίσης οι αστυνομικοί ζήτησαν την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων με οχήματα νέας τεχνολογίας, την αύξηση των οργανικών θέσεων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, την έως τότε συνέχιση των αποσπάσεων αδαπάνως για το δημόσιο στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος και της παράτυπης μετανάστευσης, την επίσπευση της έγκρισης υποβληθέντων αιτημάτων που αφορούν δαπάνες θέρμανσης, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των τελωνείων και των μεθοριακών σημείων διαβατηριακού ελέγχου στη περιοχή της Θράκης, την λειτουργία του ιατρείου της Δ.Α. Ροδόπης καθώς και του ιδρυθέντος με το Π.Δ.25/2011 Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Στην συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα, τα Προεδρεία ενημέρωσαν αναλυτικά τον                     κ. Υπουργό για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεων και αιτήθηκαν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Θράκης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.