Τσιρώνης για LNG “Δίκαια οι πολίτες ανησυχούν”

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ερωτηθείς για το θέμα του LNG και για τη σύγχυση που υπάρχει στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, σημείωσε:

«Πάντα η τοπική κοινωνία πρέπει να έχει λόγο. Ένα από τα μεγάλα λάθη που είχαμε στην προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν ότι πολλά αποφασίζονται με απόλυτη αδιαφάνεια. Σε χώρες που πραγματικά υπάρχει δημοκρατία πολύ πριν ξεκινήσει ένα ζήτημα αρχίζει ο διάλογος. Ο διάλογος δίνει γνώση και η γνώση ασφάλεια. Έτσι προκύπτουν και εναλλακτικές λύσεις και ο κόσμος ξέρει τι είναι αυτό που θα γίνει κι δεν υπάρχει αυτή η φοβία και η φημολογία. Στην Ελλάδα ο κόσμος φοβάμαι ότι πολλές φορές δίκαια ανησυχεί, καθώς η πολιτεία έχει δείξει ότι δεν τον σέβεται». Για την ουσία του ζητήματος, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε ανέτοιμος να εμβαθύνει, τονίζοντας πως θα συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Διαβάστε ακόμη  Δάσος Δαδιάς: Για λάθη δεκαετιών στην πρόληψη, κάνει λόγο η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum fm 93,6 στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Πώς μπορεί να υπάρξει διάλογος και διαφάνεια όταν ο ίδιος ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης αρνείται πεισματικά ακόμη και την διενέργεια δημοτικού συμβουλίου για το θέμα».