“Φαν” του σουφλιώτικου μεταξιού η σύζυγος Μητσοτάκη

Στην προτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείχνει η σύζυγος του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Mareva Grabowski στο σουφλιώτικο μετάξι, ως πρώτη ύλη για τις δημιουργίες της εταιρείας ενδυμάτων, την οποία ίδρυσε μαζί με τη συνεργάτιδά της Δήμητρα Κολοτούρα, αναφέρεται δημοσίευμα αθηναϊκού μέσου.
Σε αφιέρωμα που πραγματοποίησε η Lifo στο label των δύο γυναικών με τον τίτλο Zeus + Δione, πριν από περίπου 1,5 χρόνο, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
“Δύο χρόνια πριν, η Δήμητρα Κολοτούρα και η Mareva Grabowski χτύπησαν την πόρτα μιας μικρής μονάδας παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί. Ο άντρας κοίταξε απορημένος τις δύο γυναίκες που του ζητούσαν να δουν δείγματα από το μετάξι του και τις ρώτησε τι το θέλουν. Όταν εκείνες του είπαν πως το προόριζαν για ρούχα τους απάντησε πως δεν κάνει, πως είναι κατάλληλο μόνο για σεμέν και συμπλήρωσε πως η ζήτηση έχει πέσει δραματικά. Τελικά οι δύο γυναίκες έφυγαν από εκεί με μια εμπορική συμφωνία στις αποσκευές τους, συνέχισαν το road trip στην Ελλάδα και κάπως έτσι γεννήθηκε το Zeus and Δione. Έλληνες τεχνίτες και εργαστήρια με μακρά παράδοση στην τέχνη τους βρίσκονται πίσω από την επιτυχημένη ομάδα: τα φορέματα και οι φούστες πλέκονται στο χέρι από γυναίκες στις Κυκλάδες, τα ασημένια χειροποίητα κουμπώματα είναι σμιλεμένα από Αθηναίους αργυροχόους, οι μεταξωτές μπλούζες υφαίνονται στο Σουφλί και τα φορέματα, βασισμένα σε παραδοσιακά μοτίβα, πλέκονται από τεχνίτες στην Κρήτη. Αυτές οι δύο δαιμόνιες γυναίκες κατάφεραν σύντομα να συζητηθούν και να αγαπηθούν από το κλειστό λόμπι της μόδας του εξωτερικού. Με ένα σύγχρονο πάντρεμα παράδοσης και θηλυκότητας δημιούργησαν μια πολλά υποσχόμενη ετικέτα που εδώ και καιρό ταξιδεύει την Ελλάδα στον κόσμο”.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…