Χαμός για τάφο «υπερπαραγωγή» 35.000 ευρώ στα νεκροταφεία της Χηλής

Το μπελά τους έχουν βρει αρκετοί συμπολίτες μας, οι συγγενείς των οποίων βρίσκονται ενταφιασμένοι στα κοιμητήρια της Χιλής. Ένας τάφος-«υπερπαραγωγή» που καταλαμβάνει παρανόμως 6 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 2 προτομές συνολικού βάρους 4 τόνων (!) εμποδίζουν τη διέλευση πολλών πολιτών στους τάφους των συγγενών τους.

Το θέμα έφτασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, μετά την καταγγελία συμπολίτη μας. Ο τάφος που προκαλεί τα προβλήματα δημιουργήθηκε το 2011. Η σύζυγος του θανόντα, μετά από αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, διαπιστώθηκε ότι δόμησε τον τάφο καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο χώρο από τον προβλεπόμενο. Εκτός από αυτό, κατέλαβε και τον χώρο που βρίσκεται δίπλα στον τάφο του συζύγου της, περίπου 6 τ.μ., τον οριοθέτησε μάλιστα επικαλύπτοντάς τον με γρανίτη και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τοποθέτησε πάνω στο χώρο αυτό δύο μαρμάρινες προτομές (μία του συζύγου της και μία του εαυτού τους, που είναι εν ζωή!). Τις προτομές, τις μετέφερε από την Αθήνα με φορτηγό και τις τοποθέτησε με γερανό εντός του κοιμητηρίου και είναι κατασκευασμένες από μάρμαρο Διονύσου, αξίας περίπου 35.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στο δήμο. Το βάρος της κάθε προτομής υπολογίζεται στους 2 τόνους.

Διαβάστε ακόμη  Υψηλά τα μισθώματα που ζητά η Μητρόπολη για τις εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο

Επειδή υπάρχει στενότητα χώρου, αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δύσκολη πρόσβαση των επισκεπτών στους γειτονικούς τάφους και οι εύλογες διαμαρτυρίες.Ο δήμος ζήτησε από την υπεύθυνη να απομακρύνει τις αυθαίρετες κατασκευές και να απελευθερώσει τον χώρο που έχει καταλάβει παρανόμως, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Έτσι, αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία για τη διοικητική της αποβολή κι όπως φαίνεται, οι  μπουλντόζες θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε αυτή την απίστευτη ιστορία.