Χαντακωμένος ο Έβρος στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ. Μεγάλη χαμένη η Σαμοθράκη…

Από την πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum fm 93,6 λάβαμε την πληροφορία ότι στην ιστοσελίδα Visit Greece του ΕΟΤ, ότι πιο επίσημο υπάρχει δηλαδή για τον τουρισμό στην Ελλάδα, η παρουσίαση του Έβρου είναι φτωχή…

Κάναμε αναζητήσεις στην ιστοσελίδα και διαπιστώσαμε ότι πράγματι…ο Έβρος είναι «χαντακωμένος» με σύντομες περιγραφές και ελλιπέστατες πληροφορίες.

Όλες οι αναφορές για τον Έβρο βρίσκονται στον εξής σύνδεσμο

http://www.visitgreece.gr/el/search_by_location?location=54&doSearch=true

Στους αρχαιολογικούς χώρους έχουμε μόνο 3 αποτελέσματα και στα Δάση έχουμε μόνο το δάσος της Δαδιάς. Μια μόνο εμφάνιση έχει η Σαμοθράκη στη σελίδα με όλες κι όλες 2 στατικές φωτογραφίες!!!

Από εκδηλώσεις στον Έβρο…ο ΕΟΤ γνωρίζει μόνο το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών… Προφανώς ο Άρδας και οι εκδηλώσεις στο τυχερό κάθε καλοκαίρι…δεν άξιζαν να συμπεριληφθούν (;;;). Επίσης απουσιάζει πλήρως αναφορά στα Καβείρια που γίνονται κάθε καλοκαίρι στη Σαμοθράκη με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Τουριστική, αναπτυξιακή, βιώσιμη και πάνω απ’ όλα βρώμικη!

Στον θρησκευτικό τουρισμό τώρα… τι κι αν ο ηπειρωτικός Έβρος και η Σαμοθράκη είναι γεμάτα εκκλησάκια… και εκκλησίες…πολλά από τα οποία βυζαντινά…Ο ΕΟΤ παρουσιάζει μόνο ένα μνημείο θρησκευτικού ενδιαφέροντος στον Έβρο!!!

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα με τα μουσεία ενώ για τις παραλίες… αναφέρει «Ο νομός Έβρου διαθέτει λίγες αλλά όμορφες ακτές όπως η οργανωμένη παραλία της Αγίας Παρασκευής και οι παραλίες στη Μάκρη και στα Δίκελλα» Καμία αναφορά σε γαλάζιες σημαίες…

Η φτωχότατη παρουσίαση της περιοχής μας από την επίσημη ελληνική τουριστική ιστοσελίδα είναι κάτι που άμεσα πρέπει να απασχολήσει τους Δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια. Σε μια εποχή που ο Έβρος παλεύει να σταθεί ως τουριστικός προορισμός είναι τουλάχιστον ατυχές να παρουσιάζεται επίσημα…με τέτοιο τρόπο.