Χοιρινή τηγανιά κλασική συνταγή

Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά είναι αυτή!!! Χωρίς πολλά και μαγειρεμένη μέσα στο ζουμί της. Το έχω ξαναπεί άλλωστε δεν βγήκε τυχαία η φράση «βράζει στο ζουμί του»…. το κρέας που βράζει στο ζουμί του γίνεται πάντα πιο μαλακό και πιο νόστιμο!!!! Το χοιρινό κρέας δεν θέλει πολλά για να γίνει νόστιμο! Είναι νόστιμο από μόνο του!!!! Με ρίγανη και αλάτι γίνεται…. μπουκιά και συγχώριο!!!!!

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα ή ότι άλλο προτιμάτε χωρίς κόκκαλο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πρέζες ρίγανη

αλάτι κατά το δοκούν

 

Τι κάνουμε:
 

Απλά τα πράγματα! Κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το κρέας και το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα σαν τηγάνι να βράσει στο ζουμί του!!!

Όταν αρχίσουν και τελειώνουν τα υγρά του και παίρνει χρώμα ψητού, προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι.

Τηγανίζουμε ακόμα λίγο μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα και φυσικά να έχει γίνει!!!

Η καλύτερη συνοδεία αυτού του πιάτου είναι μια πλούσια σαλάτα!!!!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας