1 εκ ευρώ χρωστούν οι πάροχοι ενέργειας στο Δήμο και η Αντιδήμαρχος στέλνει επιστολές! 

Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καθαριότητα, απειλείται από την μη καταβολή των ποσών που εισπράττουν οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας, ως δημοτικά τέλη, μέσα από τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και στην περίπτωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ελένη Ιντζεπελίδου, το ποσό που χρωστούν εκτιμάται ότι φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ! Όπως δήλωσε στο Maximum FM 93,6, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν υποχρέωση, βάσει νόμου, να αποδίδουν κάθε τρίμηνο τα ποσά που εισπράττουν υπέρ του Δήμου μέσα από τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, για το α’ τρίμηνο του 2022, το ποσό προς το Δήμο έχει αποδοθεί μόνο από τη ΔΕΗ. Οι ιδιωτικές εταιρείες επικαλούνται την ενεργειακή κρίση και δεν πληρώνουν, με αποτέλεσμα, να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες η ΚΕΔΕ, όπως είπε η κα Ιντζεπελίδου, ώστε να αποδοθούν στους Δήμους τα συγκεκριμένα χρήματα. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι η Αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό έσοδο για το Δήμο, με το οποίο κινούνται  μία σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως είναι η καθαριότητα, ο Δήμος δεν έχει κινηθεί νομικά, αρκούμενος στις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ. Το μόνο που έχει κάνει η δημοτική αρχή ως σήμερα είναι να στείλει επιστολές στις συγκεκριμένες εταιρείες, προσπαθώντας να τις… φοβερίσει ότι αν δεν πληρώσουν αυτά που οφείλουν, θα τις πάει στα δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Σαν Δήμος έχουμε κάνει αυτό που προβλέπεται, στείλαμε επιστολή με την οποία ζητάμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, με τη σημείωση ότι αν δεν συμβεί αυτό θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος, δηλώνοντας άγνοια για το εάν οι εταιρείες ακολουθούσαν την ίδια τακτική και τα προηγούμενα χρόνια, αφού, όπως είπε, «πριν το 2021 δεν ήμουν Αντιδήμαρχος» (!) Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι αν και δεν θέλει να κινδυνολογεί, υπάρχει ενδεχόμενο ο Δήμος να χάσει αυτά τα χρήματα, ωστόσο δεν εμφανίστηκε πολύ σίγουρη για τα επόμενα βήματα της δημοτικής αρχής για το θέμα αυτό. «Αν κάποια εταιρεία δεν ανταποκριθεί, δεν ξέρω ποιες θα είναι οι επιλογές μας… Θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν εισπράξουμε τα χρήματα που μας οφείλουν», είπε ενώ τόνισε πως θα υπάρξει ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα, όταν θα έχει νεότερα…