105 εκ ευρώ έκοψαν από το επίδομα θέρμανσης, 150 εκ ευρώ αυξήσεις δίνουν στο δημόσιο…

Μετά από 6 χρόνια και αφού προηγήθηκαν 3 μνημόνια που προκάλεσαν πυρηνικό ολοκαύτωμα στον ιδιωτικό τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, έστειλαν στην ανεργία εκατομμύρια Ελλήνων, κατακεραύνωσαν τους συνταξιούχους και προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων με δολοφονίες που ονομάστηκαν «αυτοκτονίες», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να θυμηθεί την αριστερή της καταγωγή και να κάνει κάτι πραγματικά επαναστατικό. Επαναφέρει τα χρονοεπιδόματα στο δημόσιο.

Πρόκειται για νέο νόμο σε εφαρμογή του νέου μισθολογίου του Δημοσίου. Ο βασικός κατώτατος μισθός στο δημόσιο παραμένει σταθερός στα 780 ευρώ ενώ αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό κόστος. Το νέο μισθολόγιο επίσης φέρνει και αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά 150 εκ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Τα «μεγάλα» έργα συνεχίζονται: Βελτίωση βατότητας ενός χωματόδρομου…

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που δίνονται οι αυξήσεις αυτές, σχεδιάζεται νέα επιδρομή στον ιδιωτικό τομέα με πρωτοφανή σε μέγεθος αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ μαχαίρι μπήκε και στο επίδομα θέρμανσης που έδινε ανάσα στα νοικοκυριά το χειμώνα. Το μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης…ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ… Μάλλον τώρα ξέρουμε γιατί κόπηκαν τα χρήματα αυτά …και που θα πάνε…