Βαριές κατηγορίες για τους 3 Ιρακινούς. Τι είπαν στις ανακρίσεις

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απέδωσε σήμερα η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων Ιρακινών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ενάς εκ των τριών είπε κατά τη διαδικασία της ανάκρισης “Οι δικοί πεθαίνουν εκεί κάτω. Έπρεπε να κάνω κάτι.” θέλοντας να δείξει ότι μάχεται κατά της ISIS και είναι Κούρδος και όχι τζιχαντιστής.

Ακόμα, σύμφωνα με πηγές στην ΕΥΠ,  οι 3 συλληφθέντες αγόρασαν τα όπλα και τις χιλιάδες σφαίρες  από τη Βρετανία και τη Γερμανία. Μάλιστα ο ένας, έδειξε και τη σχετική απόδειξη από κατάστημα όπλων της Γερμανίας, ανατρέποντας το αρχικό σενάριο που ήθελε τους δράστες να έχουν κλέψει ή να έχουν προμηθευτεί με παράνομο τρόπο τα όπλα και τις σφαίρες. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο πως έφτασαν τελικά στην Ελλάδα με τον οπλισμό και ποιος ήταν ο τελικός προορισμός… Πληροφορίες του Alexpoli.gr αναφέρουν ότι οι αρχές ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο οι 3 άντρες να μην σχετίζονται με τους κούρδους μαχητές αλλά να έκαναν εμπόριο όπλων.

Διαβάστε ακόμη  Αποκαλυπτήρια γλυπτού από τα καμένα δένδρα του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμμης, Σουφλίου

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Newsroom Alexpoli.gr