Σ.Δευτεραίος: Τεράστια τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες

Τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σάββας Δευτεραίος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, αναδείχτηκαν τα τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά το θέμα της σχολικής στέγης στον δήμο αλλά και το θέμα της αδιοριστίας στους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, η ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών, που δίνουν τη ζωή τους για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται ως “κόστος”. Είναι πάγια η θέση μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  και το διορισμό τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση ανάγκη να χτιστούν σύγχρονα νηπιαγωγεία, πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς τα περισσότερα νηπιαγωγεία παραμένουν σε πυλωτές και μαγαζιά ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί η διετής υποχρεωτική προσχολική αγωγή και στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ζητήματα υπάρχουν και για δημοτικά σχολεία, όπου είναι απαραίτητη η κατασκευή νέων, με το 13ο Δημοτικό Σχολείο να υπάρχει ακόμα μόνο στα χαρτιά.

Τα 2 σχολεία που χτίζονται στο ΚΕΓΕ οφείλουν την κατασκευή τους στη διεκδίκηση εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ το Λύκειο Φερών ακόμα περιμένει το νέο κτήριο, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο φαίνεται πως θα μείνει στα «προσωρινά» προκάτ (όταν τοποθετηθούν).

Διαβάστε ακόμη  Δάσος Δαδιάς: Για λάθη δεκαετιών στην πρόληψη, κάνει λόγο η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

Σε ο,τι αφορά στις επισκευές μέσω «Φιλόδημου» (πρόγραμμα 720.000ευρώ) που θα ξεκινούσαν αυτή τη σχολική χρονιά φαίνεται πως θα περιοριστούμε σε προεκλογικά βαψίματα και σοβαντίσματα. Στο τελευταίο ΔΣ (14/3/19) η  Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε με πολλές επιφυλάξεις τη σχετική μελέτη γιατί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν δεσμεύτηκε για το χρονοδιάγραμμα,  τον τρόπο εκτέλεσης και κυρίως για την ένταξη ΟΛΩΝ των σχολείων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί :

Ø    Διορισμό όλων των  ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Ø    Κατασκευή σύγχρονων, ασφαλών σχολικών κτηρίων που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των μαθητών. 

Ø    Προσεισμικό έλεγχο από το Δήμο όλων των σχολείων και άμεση παρέμβαση σε περίπτωση προβλημάτων.

Ø    Έλεγχο από το Δήμο των συστημάτων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία και έκδοση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των προβλεπόμενων Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στο Δήμο και στην  Περιφέρεια, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και σ’ αυτό το μετερίζι θα βρίσκονται με συνέπεια και μετά τις εκλογές