13ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: 18 χρόνια στα συρτάρια

18 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το 2006, όταν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την ίδρυση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Τα χρόνια πέρασαν, οι υποσχέσεις όσων διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης έμειναν για να μας θυμίζουν ότι και σε αυτό το ζήτημα, το μόνο που μετρά είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια. Παρά τις τεράστιες ανάγκες της πόλης, παρά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων για τα πολυπληθή τμήματα σε πολλά σχολεία, παρά τις «λύσεις» που αναγκάζονται να βρίσκουν οι διευθύνσεις «δημιουργώντας» μέχρι και τάξεις σε κοινόχρηστους χώρους, δεν φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ του σοβαρού κτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν ειδικά τα δημοτικά σχολεία της πόλης

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα όταν πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2024. Στη λίστα των «Νέων Έργων» φιγουράρει και το 13ο δημοτικό σχολείο, για πολλοστή φορά. Η χρηματοδότηση όπως αναφέρεται θα προκύψει από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός φτάνει στα 3 εκ ευρώ. Για το θέμα είχε μιλήσει στον ράδιο Σφερικός πριν περίπου δυο χρόνια ο Δήμαρχος Γιαννης Ζαμπούκης λέγοντας πως έχει βρεθεί οικόπεδο για την ανέγερση του απέναντι από το νέο κλειστό γυμναστήριο.

Διαβάστε ακόμη  Ξεκινά σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Τον Φεβρουάριο του ’22 συγκεκριμένα ο κύριος Ζαμπούκης είχε πει ότι οι μελέτες θα πρέπει να είναι έτοιμες μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη απόφαση κατάργησης της απόφασης ίδρυσης του σχολείου.

Δυο χρόνια μετά, οι μελέτες άραγε έχουν ολοκληρωθεί; Το θέμα κατασκευής του 13ου δημοτικού που τόσο ανάγκη έχει η πόλη προχωρά ή έχει  βαλτώσει με κίνδυνο να αφαιρεθεί οριστικά από τη λίστα με την ίδρυση σχολείων που δημοσιεύει κάθε Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας; Καλοί οι ελαιοχρωματισμοί και οι διορθωτικές εργασίες στα σχολεία από συνεργεία του Δήμου, αλλά δεν αρκούν για να λύσουν τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα της πόλης.