14.500 ευρώ σε καναπέδες και τραπέζια ξοδεύει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εν μέσω πείνας

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης είχε εκφράσει από τις πρώτες μέρες της θητείας του τον… αποτροπιασμό του για τη διακόσμηση στο γραφείο του προκατόχου του. Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει ως «μπολσεβίκικες» τις κόκκινες κουρτίνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αποδίδοντας..την «εμμονή της με τα ρωσικά», μπροστά στις κάμερες και στον μάλλον “έκπληκτο” τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Από τις κουρτίνες ξεκίνησε τότε ο κύριος Ζαμπούκης και σιγά – σιγά κατάφερε να φέρει το στυλ του γραφείου του πιο κοντά στο δικό του, που είναι ένας συνδυασμός του μίνιμαλ και του αριστοκρατικού, με μία εσάνς από vip lounge αεροπορικής εταιρείας, κατά προτίμηση με έδρα τις ΗΠΑ (μη μας περάσουν και για τίποτα μπολσεβίκους), ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους καναπέδες που άνετα πάντως θα κοσμούσαν και κάποιο τηλεοπτικό πρωινάδικο.

Πρόσφατα, στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα δελτία τύπου του Δήμου, παρατηρήσαμε πως στο γραφείο του Δημάρχου έχει τοποθετηθεί κι ένα μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων, με έντονο το μαρμάρινο στοιχείο. Επιπλέον εντύπωση, μας έκαναν και οι διάφανες καρέκλες, τις οποίες συνήθως συναντάμε σε χιπστεράδικα καφέ και εστιατόρια, άντε και σε καμία αίθουσα πρωινού 3στερου ξενοδοχείου.

Κι αν αναρωτιέστε για το πόσο έχουμε πληρώσει, ως δημότες, για τα νέα αυτά έπιπλα; Και εμεις. Σύμφωνα πάντως με το e-evros , που δημοσίευσε  αποφάσεις της Διαύγειας , για πρόσφατες προμήθειες επίπλων και εξοπλισμού για τις «υπηρεσίες του Δήμου» γενικώς και αορίστως, εξάγεται το συμπέρασμα   ότι έχουν διατεθεί τους τελευταίους 3 μήνες περίπου 14.500 ευρώ για επίπλωση. Μεταξύ άλλων, στις λίστες με τις προμήθειες αναφέρεται η αγορά οβάλ καναπέ γραφείου (όπως είναι αυτός στο γραφείο του Δημάρχου) με 3.348 ευρώ, όπως και η προμήθεια τραπεζιού συνεδριάσεων με 2.994 ευρώ, όσο για τις 6 καρέκλες (που ίσως είναι οι διάφανες που αναφέραμε πιο πάνω) αυτές κόστισαν 989 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Έργα και ημέρες της ΝΔ: Αστεία θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, σημαντικά στην Οικονομική Επιτροπή

Είναι άραγε τα ίδια έπιπλα που κοσμούν πλέον το γραφείο του Δημάρχου αυτά που αναφέρονται στις αποφάσεις; Αν ναι, τότε, για τις εποχές που διανύουμε, το γούστο κάποιων είναι αρκετά ακριβό… Ελπίζουμε να μην έχουν κατά νου να αλλάξουν διακόσμηση και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αφήνουμε μια αμφιβολία μόνο. Μήπως ο Δήμαρχος τελικά, δεν γνώριζε τίποτε για όλα αυτά και ότι η αντιδήμαρχος οικονομικών και οι σύμβουλοι του, έκαναν εν άγνοια του ο,τι έκαναν.

Οι αποφάσεις: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A1%CE%A46%CE%A9%CE%A8%CE%9F-4%CE%A5%CE%A1?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%96%CE%97%CE%A7%CE%A9%CE%A8%CE%9F-%CE%97%CE%A6%CE%A1?inline=true