Γκάφα του Δήμου με την απόφαση για την ίδρυση δημοτικής τηλεόρασης εν μέσω κορονοϊού

Γκάφα του Δήμου με την απόφαση για την ίδρυση δημοτικής τηλεόρασης εν μέσω κορονοϊού, η απόφαση προέβλεπε επιδότηση πολλών χιλιάδων ευρώ για τη νέα Δημοτική επιχείρηση Ανάπτυξης την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η υγειονομική κρίση.

Γκάφα ολικής με την απόφαση για την ίδρυση νέας Δημοτικής επιχείρησης κοινωφελούς Ανάπτυξης του Δήμου διέπραξε η δημοτική παράταξη Ζαμπούκη.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία λόγω των κατεπειγόντων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, αποφασίστηκε έγκριση ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση ενώ αναρτήθηκε στην διαύγεια , μετά από μια μέρα κατέβηκε γιατί δεν είχαν καταμετρηθεί σωστά οι ψήφοι οποτε και το θέμα δεν πέρασε. Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, στις δραστηριότητες της υπό σύσταση δημοτικής επιχείρησης θα είναι μεταξύ άλλων οι εκδόσεις, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, η λειτουργία και η διαχείριση κινηματογράφων και θεάτρων, η λειτουργία στούντιο ηχογραφήσεων, η λειτουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο μετάλλιο για Φάνη και Άννα Μήτκα του Εθνικού στο πινγκ πονγκ

Το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης θα είναι 100.000 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, επιπλέον της συνολικής επιχορήγησης του 2020 που ανέρχεται στο ποσό των 130.000 €.

Επίσης ο Δήμος θα επιχορηγεί την επιχείρηση κάθε έτος και συγκεκριμένα: το 2021 με 175.000 €, το 2022 με 181.000 €, το 2023 με 190.000 €, το 2024 με 200.000 €. Δηλαδή εάν κανεις προσθέσει τα ποσα στο βάθος τετραετίας ο Δήμος θα επιχορηγήσει την νέα επιχείρηση με 876.000€.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα ποια η σκοπιμότητα της δημιουργίας δημοτικής τηλεόρασης , με ποιους όρους δεοντολογίας θα λειτουργεί , για ποιον λόγο αισθάνθηκε την ανάγκη ο Γιάννης Ζαμπούκης να δημιουργήσει Δημοτική Τηλεόραση και με πόσο θερμή θα ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή όταν θα διοικείται από άτομα που θα επιλέξει η ίδια. Για ποιο λόγο αποφάσισαν να φέρουν το θέμα ως κατεπείγον ειδικά τώρα μέσα σ’ αυτήν την υγειονομική κρίση.