15.000 ευρώ για 200 rapid test στους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού

FILE PHOTO: A scientist at RNA medicines company Arcturus Therapeutics research a vaccine for the novel coronavirus (COVID-19) at a laboratory in San Diego, California, U.S., March 17, 2020. REUTERS/Bing Guan/File Photo

Την έκτακτη χρηματοδότηση του Πολυκοινωνικού με το ποσό των 15.000 € αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με σκοπό την κάλυψη της έκτακτης  δαπάνης  για  την  κατεπείγουσα «Προμήθεια  Ανίχνευσης και ταυτοποίησης του Ιού με μοριακή μέθοδο  των rapid tests στους εργαζόμενους της δομής.

Να σημειωθεί πως πριν λίγες εβδομάδες είχαν εμφανιστεί κρούσματα σε υπαλλήλους του Πολυκοινωνικού.

Στο αίτημα  της Οικονομικής Επιτροπής για άμεση προμήθεια των τεστ ανταποκρίθηκαν 2 μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης, τα οποία θα διαθέσουην 200 τεστ, έναντι συνολικού κόστους 15.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση,  η πλειοψηφία τωνεργαζομένων του Πολυκοινωνικού    εργάζονται σε δομές κοινωνικής φροντίδας και είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του προσωπικού και την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών του (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, κέντρο κοινότητας κτλ ).  Ο κίνδυνος να εκτεθούν οι εργαζόμενοι σε μόλυνση από την COVID 19 είναι μεγάλος καθώς η πλειοψηφία των υπηρεσιών δεν μπορούν να παρασχεθούν εξ αποστάσεως.

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος