15 εκ ευρώ σε 20 χρόνια από την Εκκλησία στους τρίτεκνους της Θράκης

Μία πραγματικά σημαντική στήριξη για τις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ενάντια στη δημογραφική κρίση της χώρας μας, αποτελεί το επίδομα τριτέκνων που από το 1999 καταβάλλουν οι 3 Μητροπόλεις της Θράκης, σε συνεργασία με μεγάλους φορείς και οργανισμούς που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια. 

Το δημογραφικό ζήτημα, εξάλλου, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Ειδικότερα, ο εισηγητής επί του θέματος, μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας» και τόνισε πως «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος, αφού απειλεί όχι μόνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και το μέλλον του έθνους».

Σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που η Εκκλησία είχε λάβει στο παρελθόν για την αντιμετώπιση του δημογραφικού (π.χ. το πρόγραμμα οικονομικής πριμοδότησης της γέννησης τρίτου τέκνου στην περιοχή της Θράκης, για το οποίο από το 1999, που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, έχει δώσει 14.700.937 ευρώ, τη συστηματική ανάπτυξη της ποιμαντικής της οικογένειας, τη δημιουργία σε όλες τις μητροπόλεις εκκλησιαστικών παιδικών σταθμών, σχολών γονέων, κέντρων συμπαραστάσεως οικογένειας κ.ά.).