16 ακόμη υποψηφίους παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Παρουσιάστηκαν ακόμη 16 υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αλεξανδρούπολης του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, με υποψήφιο δήμαρχο το Σάββα Δευτεραίο.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής αναφέρθηκε στους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι «είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές, επιστήμονες  που συμμετέχουν στο εργατικό κίνημα, βρίσκονται μέσα στους αγώνες του λαού, εκεί δοκιμάζονται και όχι στον καναπέ του σπιτιού τους. Αγωνιστές που θα βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι και την επόμενη μέρα των εκλογών! Υποψήφιοι που ξέρουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου είναι το πεδίο που συμπλέουν  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το  ΚΙΝΑΛ και οι λοιποί υπερασπιστές του συστήματος. Υποψήφιοι που γνωρίζουν ότι οι τάχα ανεξάρτητοι διεκδικητές της δημοτικής αρχής συμφωνούν σ’ αυτήν την κεντρική πολιτική όπως εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο. Ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα κυρίως όμως σε πολιτικές. Όλοι στηρίζουν επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται και εξελίσσονται  στην περιοχή, δεν τοποθετούνται για την ανταποδοτικότητα, για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, για τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους. Για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δήμο, για τα βαριά δημοτικά τέλη και το δανεισμό. Κρύβονται πίσω από την υπεράσπιση της «καθημερινότητας του πολίτη» λες κι αυτό είναι μόνο οι λακκούβες, το κυκλοφοριακό και τα ωραία παρτέρια. Αυτό το κοινό πολιτικό πλαίσιο επιτρέπει άλλωστε ένα σωρό υποψήφιοι να αλλάζουν ψηφοδέλτια με μεγάλη ευκολία – μερικούς μάλιστα αλλού τους αφήνουμε αποβραδίς και σ’ άλλο ψηφοδέλτιο τους βρίσκουμε το πρωί».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σ. Δευτεραίος τόνισε την ανάγκη καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλες τις κάλπες ρίχνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο, στις κοινότητες, στην περιφέρεια , ρίχνοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές (όποτε γίνουν) για να δυναμώσει ο μοναδικός πόλος λαϊκής αντίστασης , προοπτικής κι ελπίδας.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:

 1. Βλυσίδης  Γεράσιμος, Οδοντίατρος.
 2. Γεωργιάδης Αναστάσης, Συντηρητής Έργων Τέχνης – εργάτης στο εργοτάξιο του ΤΑΠ στους Κήπους Έβρου, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.
 3. Καλαϊτζίδης  Σωτήρης, Αγρότης, Δασοπυροσβέστης.
 4. Κολοκοτρώνης  Γιώργος, Πολιτικός  Μηχανικός.
 5. Κορομπόκη Κλειώ, Πολιτικός Μηχανικός, Νηπιαγωγός, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης.
 6. Κουκοράβας  Νίκος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός.
 7. Κουμπής  Νίκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Πρόεδρος Σωματείου Ανθοπωλών Έβρου.
 8. Κωστάκης Στέφανος, Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος ΑΠΘ, νέος Αγρότης.   
 9. Λεργιού  Νεφέλη, απόφοιτη Λυκείου (2018), άνεργη.
 10. Μαραγκοζάκη Σωτηρία, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος.
 11. Μπακαλούδη  Μαρία, Τραυματιοφορέας, πρώην Σχολικός Φύλακας.
 12. Παλάζη Δώρα, Πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και μέλος της διοίκησης Εργατικού Κέντρου Έβρου.
 13. Σαββίδης   Βαλέριος, Γιατρός  Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.  
 14. Σταματελάτου Αλεξάνδρα, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εκλεγμένη στην Αντιπροσωπεία Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών- (ΣΑΔΑΣ)/ Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.
 15. Τρέλλης Αποστόλης, Αυτοαπασχολούμενος Γεωπόνος.
 16. Χιώνης Γιάννης, Πτυχιούχος Τμήματος Πλαστικών Τεχνών Παν/μιου Ιωαννίνων, εργαζόμενος στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτής στο ΔΙΕΚ Αλεξ/πολης, Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος της διοίκησης Εργατικού Κέντρου Έβρου.