179 ασθενείς με κορωνοϊο νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ 

Συνεχίζεται το κύμα κορωνοϊού όπως και γρίπης τις τελευταίες ημέρες με τα νοσοκομεία σταδιακά να γεμίζουν με ασθενείς που έχουν Covid-19

Πρόκειται κυρίως για απλές νοσηλείες, χωρίς να είναι μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ειδικά από τη στιγμή που αυξάνεται και η κυκλοφορία των ιών της εποχικής γρίπης, καθώς και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων του χειμώνα.

Στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, νοσηλεύονται συνολικά 337 άτομα -158 και 179 αντίστοιχα. Σημειώνεται πως στην 3η ΥΠΕ ανήκουν ορισμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Παπαγεωργίου, το Παπανικολάου, το Άγιος Δημήτριος και το Γεννηματάς, αλλά και νοσηλευτικά ιδρύματα της Πέλλας, της Ημαθίας, της Καστοριάς, των Γρεβεννών, της Κοζάνης, της Φλώρινας, της Ημαθίας. Στην 4η ΥΠΕ ανήκουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Ιπποκράτειο, το ΑΧΕΠΑ, το Θεαγένειο, ο Άγιος Παύλος, αλλά και νοσηλευτικά ιδρύματα της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Έγκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα επανεκλογής στο Δήμο Διδυμοτείχου”