190.000 € για τη σπορά και άρδευση 8 γηπέδων στην Αλεξανδρούπολη

Με προϋπολογισμό τις 190.000 € υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι το έργο για σπορά και άρδευση 8 γηπέδων της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς». Η υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Ευάγγελου Λαμπάκη, και του αναδόχου της εργολαβίας, τεχνολόγου και δασοπόνου, Χρήστου Αδάμ, και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών της πόλης, Γεωργίου Κουκουράβα, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεωργίου Παντελίδη, καθώς και της μηχανικού, Βούλας Καρκάνη.

Στόχος η σωστή και ασφαλής άθληση

Το έργο αφορά την άρδευση με αυτόματο πότισμα των γηπέδων, καθώς και την επιμέλεια, σπορά, και φροντίδα του γκαζόν τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου αλλά και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, ο προϋπολογισμός προέρχεται από τα 10 εκατ. ευρώ πλεόνασμα του 2017 και 2018.

Εξάλλου, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε σε μια επιπλέον μελέτη με ένα ανάλογο ποσό που αφορά 4 ακόμη γήπεδα, του Αρδανίου, του Αρίστηνου, του Μοναστηριακού και της Εγνατίας. «Έχουμε πόρους – οφείλουμε να δημιουργήσουμε βελτιώσεις, ώστε να παιδιά να μπορούν να αθλούνται σωστά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Κατά τον κ. Κουκουράβα, είναι θέμα σωστής συνεργασίας και συντονισμού: «Ο εργολάβος έχει δουλέψει ξανά με το δήμαρχο και είναι από τους καλύτερους» τόνισε.

Τέλος, ενώ η σύμβαση μιλά για παράδοση του έργου σε 6 μήνες, ο εργολάβος δεσμεύτηκε να το κάνει σε 4, ίσως και 3.