1ο βραβείο για τους μικρούς επιστήμονες του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας

Φωτογραφία: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Το «project» της ομάδας μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας απέσπασε το 1ο βραβείο της κατηγορίας, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας “First Lego League” που διεξήχθη στην Ξάνθη.

Όπως γράφει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, η ομάδα των 11 μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου (Γιάννης Αθανασούδης, Γιώργος Βαγενάς, Απόστολος Βλασακίδης, Κωνσταντίνα Βλασακίδου, Κυριακή Γεωργιάδη, Μαρία Δημητριάδου, Παναγιώτης Κανίδης, Γιάννης Κιηγμάς, Χρήστος Κυργίδης, Σοφία Κυργίδου και Γιώργος Μανουσίδης) συμμετείχε στον διαγωνισμό με 13 ακόμα μαθητικές ομάδες και κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί για την πρωτοτυπία και καινοτομία της ιδέας που παρουσίασε, στο κέντρο της οποίας το «ρομπότ» είχε ρόλο σύγχρονου κτηνοτρόφου που φροντίζει τα ζώα του.

Διαβάστε ακόμη  H Ένωση Γονέων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταδικάζει οποιαδήποτε κακοποιητική τακτική

Στην προετοιμασία της ομάδας συνέβαλαν εθελοντικά οι εκπαιδεύτριες Στέλλα Κεραμιτσή και Θεοδώρα Μαγουλίδου. Η ομάδα θα λάβει μέρος στις 11 και 12 Μαρτίου και στο ανοιχτό μαθητικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετέχουν 98 μαθητικές ομάδες.

Το πρόγραμμα ρομποτικής που υλοποιείται στο 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ορεστιάδας υποστηρίζεται από τον σύλλογο γονέων και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, “με σκοπό τα παιδιά να αναζητήσουν και να προσεγγίσουν τις νέες, σύγχρονες μορφές εκπαιδευτικών δράσεων”.