2 νέοι αναπνευστήρες και 2 θερμοκοιτίδες για το ΠΓΝΑ

Με δύο ακόμη σύγχρονους αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες εντατικής νοσηλείας νεογνών τελευταίας τεχνολογίας ενίσχυσε η ένωση σωματείων «Μαζί για το παιδί» τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Λίγα λόγια για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΠΓΝΑ είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο Κέντρο αναφοράς για νεογνά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Καλύπτει αποτελεσματικά και πλήρως όλα τα προβλήματα υγείας των νεογνών και ιδιαίτερα των προώρων με διάρκεια κύησης 23-37 εβδομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας επηρεάζει καθοριστικά την επιβίωση και ποιότητα ζωής των προώρων και προβληματικών νεογνών που νοσηλεύονται.

Διαβάστε ακόμη  Εικόνες διάλυσης για τη ΝΔ και στη Ροδόπη

«Τα 3 τελευταία χρόνια κατορθώσαμε να ενισχύσουμε το προσωπικό της Μονάδας με 3 προσλήψεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ και να ανανεώσουμε μέρος του εξοπλισμού της, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την πλήρη αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, που το ηρωικό λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος έδινε τη μάχη της επιβίωσης των νεογνών της περιφέρειάς μας με γερασμένο εξοπλισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωρητές και ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό του τμήματος» δήλωσε ο διοικητής ΠΓΝ Έβρου, Δημήτριος Αδαμίδης.

Φωτογραφία από την παράδοση του εξοπλισμού