23 νέους κάδους απορριμμάτων προμηθεύεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Κάτι παραπάνω από γνωστό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όχι μόνο με τα σκουπίδια, αλλά και με τους κάδους απορριμμάτων, είτε λόγω έλλειψής τους είτε λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Τα παράπονα για κάδους που έχουν να πλυθούν ακόμη και χρόνια, αλλά και για άλλους που έχουν υποστεί φθορές είναι πολλά και εύλογα και μέσα από το alexpoli.gr τα έχουμε αναδείξει ουκ ολίγες φορές.

Το μερίδιο ευθύνης, όπως έχουμε επισημάνει, αφορά τόσο το δήμο, με τις περιορισμένες δυνατότητες σε προσωπικό, εξοπλισμό και κονδύλια, όσο και κάποιους δημότες που δεν σέβονται το δημόσιο χώρο και αδιαφορούν για την ευταξία και την καθαριότητας της πόλης, φορτώνοντάς τα πάντα στο δήμο.

Διαβάστε ακόμη  Στα…μετόπισθεν της σύγκρουσης κυβέρνησης – αγροτών ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης

Ένα πρώτο καλό νέο, έστω κι αν μοιάζει ασήμαντο μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος, είναι η απόφαση του δήμου να προμηθευτεί 23 νέους πλαστικούς κάδους χωρητικότητας 1.100 λίτρων, έναντι 4.663 ευρώ, από εταιρεία της Κομοτηνής. Ελπίζουμε πως θα τοποθετηθούν και σε νέα σημεία αλλά και κάποιοι από αυτούς θα αντικαταστήσουν ορισμένους παλιούς.