2,9 εκατ. ανθρωποώρες χρειάστηκαν για τη μετατροπή του πλοίου για το FSRU Αλεξανδρούπολης!

To ταξίδι της από τη Σιγκαπούρη για την Ελλάδα ξεκίνησε η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) της Gastrade, η οποία θα μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε ενεργειακό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης

Το «FSRU Alexandroupolis» παραδόθηκε επιτυχώς στην GAS-fifteen Ltd, θυγατρική της GasLog όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Seatrium, η οποία είχε αναλάβει την μετατροπή του πλοίου μεταφοράς LNG της GasLog σε μονάδα FSRU. Σύμφωνα με το news.b2green.gr, η Seatrium πραγματοποίησε εργασίες ανακατασκευής, και επέκτασης του χρόνου ζωής του πλοίου, ενώ εγκατέστησε νέα συστήματα αεριοποίησης αλλά και υποστηρικτικά συστήματα. Οι εργασίες χρειάστηκαν 2,9 εκατ. ανθρωποώρες, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμη  Ξεκινά σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς το FSRU θα αγκυροβολήσει σε σταθερή θέση στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης 17 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι και θα συνδεθεί με τη στεριά μέσω αγωγού μήκους 28 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 24 χιλιόμετρα θα είναι υποθαλάσσια.

Η πλωτή μονάδα διαθέτει τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης LNG συνολικής χωρητικότητας έως 153.500 κυβικά μέτρα και τρείς μονάδες αεριοποίησης δυναμικότητας 315.000 κυβικών μέτρων. Οι διαστάσεις της είναι 288,6 μέτρα μήκος, 44 μέτρα πλάτος και 26,2 μέτρα ύψος.