3.000 ευρώ για τα στεφάνια, τα πιτάκια και τα… λουκούμια της 28ης Οκτωβρίου

Περίπου 3.000 ευρώ θα κοστίσει φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Αλεξανδρούπολης, υπολογίζοντας μόνο το κόστος των στεφανιών και των κερασμάτων στις γιορτές που θα στηθούν σε πόλεις και οικισμούς του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό ακούγεται κι ίσως είναι μεγάλο για τις εποχές που διανύουμε, σημειώνεται πως είναι αισθητά μειωμένο, αφού παλαιότερα, για τις εκδηλώσεις αυτές δίνονταν 4-5, ακόμη και 6-7 χιλιάδες ευρώ.

Οι προμήθειες έγιναν με σχετικές αποφάσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης μέσω απευθείας αναθέσεων σε τοπικά καταστήματα της περιοχής. Σημειώνεται πως το … εορταστικό μενού περιλαμβάνει πολλά λουκούμια, ξηρούς καρπούς και διαφορών ειδών πιτάκια.
Αναλυτικά, στη δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης δαπανήθηκαν για στεφάνια 132 ευρώ, για κεράσματα 395 ευρώ, ενώ στους οικισμούς Συκοράχης, Μάκρης, Άβαντα, Αισύμης δόθηκαν από 200 ευρώ για κεράσματα και στην Κίρκη άλλα 100 ευρώ. Στη δημοτική ενότητα Φερών δαπανήθηκαν για στεφάνια 167 ευρώ, για λουκούμια 324 ευρώ και για υπόλοιπα κεράσματα 537 ευρώ. Στην Τραϊανούπολη για κεράσματα 400 ευρώ και για στεφάνια 88 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Ολοκληρώθηκε η γενέθλια συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς