Αντιμέτωπο με ένα πιθανό κύμα κορωνοϊού βρίσκεται και το νησί της Σαμοθράκης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλλονται σε τεστ οι ξένοι τουρίστες που θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το νησί του Έβρου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει μία τέτοια έκτακτη κατάσταση, δεδομένης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, ακόμη και εκτός θερινής σεζόν, λόγω του περιορισμένου προσωπικού, αλλά και του ότι στεγάζεται σε ένα μικρό χώρο, στο περιφερειακό ιατρείο της Καμαριώτισσας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, το συγκεκριμένο κτίριο καλύπτει με μεγάλη δυσκολία τους κατοίκους, την στιγμή που το Κέντρο Υγείας στη Χώρα, τι κι αν έχουν περάσει κοντά 3 χρόνια από την θεομηνία του 2017, βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ημι-κατάρρευσης.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γεννάδιο Διαμαντόπουλο, τώρα μπαίνουν οι υπογραφές για την οικοδομική άδεια του έργου της ανακαίνισης του κτιρίου και ο δρόμος προβλέπεται ακόμη μακρύς. Μπορεί ένα κύμα κορωνοϊού να μην μπορούσε να αντιμετωπιστεί ούτε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, με απόλυτη αποτελεσματικότητα, σίγουρα όμως, δεν θα μπορέσει ούτε με τις παρούσες συνθήκες. Γι’ αυτό ο κ. Διαμαντόπουλος εκφράζει την ανησυχία του και εκτιμά πως θα έπρεπε να γίνονται τεστ στους ξένους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη  Αστυνομική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης