3 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Βουλγαρία – Πέτροβιτς: Σε επιφυλακή για τα φράγματα στον Έβρο

Πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη γειτονική μας Βουλγαρία. Ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στο Μπουργκάς υπάρχουν και νεκροί.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Μπουργκάς. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε τουλάχιστον πέντε χωριά, ποτάμια υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Σε επιφυλακή βρίσκονται ήδη οι αρχές στον Έβρο καθώς χθες μέσα σε 10 ώρες τα κυβικά νερού στο Ιβαϊλογκραντ διπλασιάστηκαν, δήλωσε στο alexpoli.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Σταθερή είναι η ροή στα Ύψαλα. “Μας απασχολεί ιδιαίτερα το φράγμα του Ιαβαϊλογκραντ” τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

Διαβάστε ακόμη  The Smile of the Child: Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Έβρου και το Χαμόγελο του Παιδιού φροντίζουν τα παιδικά χαμόγελα των μαθητών να μη σβήσουν ποτέ.....

Στη Βουλγαρία οι αρχές έχουν κηρύξει αρκετές περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το χωριό Trastikovo, περίπου 390 χλμ. ανατολικά από τη Σόφια, εκκενώθηκε, καθώς από την πλημμύρα έσπασε ένα ανάχωμα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πέτροβιτς: