Το ποσό των 37.000 ευρώ θα διαθέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μία σειρά απαραίτητων εργασιών κατά μήκος του φράχτη του Έβρου. Οι εργασίες αφορούν αποψίλωση χαμηλής βλάστησης-χόρτων κατά μήκος φράχτη, σε μήκος 25χλμ και διάνοιξη δρομολογίων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου και θα τις εκτελέσει εταιρεία με έδρα τη Δράμα.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

-Διάνοιξη δρομολογίων σε δύσβατες περιοχές κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όποτε είναι αυτές απαραίτητες, καθώς και την πρόσβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας

-Αποψίλωση χαμηλής βλάστησης-χόρτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, για την διεύρυνση της ορατότητας

-Χειρωνακτική αποψίλωση των χόρτων και τις βλάστησης, κατά μήκος του νέου τεχνητού εμποδίου στην οριογραμμή της Ελληνοτουρκικής μεθορίου σε μήκος 25χλμ και απομάκρυνση των φερτών και λοιπών υλικών, προκειμένου την ανεμπόδιστη διάνοιξη θυρών του φράχτη και την λειτουργία απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα του αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης συνόρων.

Διαβάστε ακόμη  Η Actοἶδα ΚοινΣΕπ  σε συνεργασία με την ΚΛΑ  παρουσιάζουν τα "Γενέθλια" και υλοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της αναπηρίας 

Την ίδια στιγμή, οι εκκλήσεις των συνοριοφυλάκων για προσλήψεις πέφτουν στο κενό, όπως και οι υπουργικές υποσχέσεις. Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μιλώντας πρόσφατα στο Ράδιο Έβρος, χαρακτήρισε “ανέκδοτο” τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, ένα ζήτημα που ακόμα εκκρεμεί ενώ οι ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες. Αναφέρθηκε στις αρχικές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη “για 800 προσλήψεις, οι επόμενες ανακοινώσεις ανέφεραν 600, τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε 250“, ενώ σημείωσε πως ακόμα κι αν γίνει τώρα η προκήρυξη, θα καθυστερήσουν να τοποθετηθούν οι νέοι συνοριοφύλακες, επομένως μετά το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία ενδυνάμωση του Σώματος.