40.000€ θα πληρώσει με κατεπείγουσα διαδικασία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για να ενημερώσει τους Ρομά για τον covid-19 δύο μήνες μετά την πανδημία !!!!

Εκτάκτως συζητήθηκε και ψηφίστηκε την Τρίτη 19/5 το θέμα της άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν  2 μήνες από την κορύφωση της πανδημίας και την έναρξη της καραντίνας, ο Δήμος αποφάσισε να πάρει μέτρα σήμερα.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προβαίνει σε κατ’ επείγουσα (!) προμήθεια υλικού καθώς και λοιπών υπηρεσιών για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊούCOVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά. 

Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν συνολικά 40.000 ευρώ για την αγορά laptop και tablet, για την παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ, για τη δημιουργία ενημερωτικών bannerγια site, για εκτύπωση φυλλαδίων, για χορηγούμενες δημοσιεύσεις στα social media, για λειτουργία Κεντρικού Κατευθυντικού Αναμεταδότη έως 4 γραμμών VDSL, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου για τα σπίτια των ωφελουμένων, ενώ θα γίνει προμήθεια απολυμαντικών, και θα δοθεί από ένα κιλό σακούλες απορριμμάτων μεγάλης αντοχής, 4 λίτρα χλωρίνης και αντισηπτικό gel χεριών σε 850 οικογένειες. Παράλληλα, προβλέπεται η αγορά μασκών προστασίας και η προμήθεια κάδων 70 λίτρων, αλλά και πλυντηρίων για πλύσεις ρούχων με κερματοδέκτη. 

Διαβάστε ακόμη  Πολιτική δραστηριότητα ΚΟ ΑΜΘ του ΚΚΕ

Η αποφασηhttps://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A3%CE%97%CE%A4%CE%A9%CE%A8%CE%9F-%CE%A5%CE%9B%CE%9A?inline=true