4ος Μαραθώνιος Ζωής – ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού

Η ‘‘Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου’’ (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) μετά την απόλυτη επιτυχία των τριών πρώτων «Μαραθώνιων Ζωής» (το 2016 για τον μικρό Γιαννάκη που έπασχε από λευχαιμία, το 2017 για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και το 2018 για τα ΑμεΑ) και ανταποκρινόμενη εφέτος θετικά σε πρόταση του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα – του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», συνδιοργανώνουμε μαζί τον “4ο Μαραθώνιο Ζωής – ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού”.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, αφού συμμετέχουν και στηρίζουν έως τώρα 60 και πλέον πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων, σχολεία, ωδεία, μουσικά σχήματα και θα πραγματοποιηθεί:

το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ώρα 18:00-22:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Σκοπός είναι η ανέγερση, η ίδρυση και η λειτουργία ενός ξενώνα, όπου θα φιλοξενούνται τα άτομα με αυτισμό για όλη τους τη ζωή (ορφανά από τους δύο ή ένα γονέα). Ύψιστος στόχος , η διασφάλιση δηλαδή των μέσων για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όταν δε θα έχουν τη φροντίδα των γονέων τους. Σημειώνουμε ότι, το οικόπεδο στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης έχει ήδη αγοραστεί και έχουν εκπονηθεί τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά σχέδια.