4ος στην Ελλάδα ο Έβρος με 176 νέα κρούσματα ,ανυποχώρητη η επιδημιολογική κατάσταση

Ανυποχώρητη η επιδημιολογική επιβάρυνση στον Έβρο, με 176 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε εχθές για τον νομό ο ΕΟΔΥ. Ο ημερήσιος αυτός αριθμός αντιστοιχεί στο 40,6% του συνόλου των κρουσμάτων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ ήταν και ο μόνος τριψήφιος μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Ο Έβρος βρίσκεται και μέσα στις επτά περιοχές της χώρας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) που τα ημερήσια κρούσματα ήταν πάνω από 150. Σε όλη την Περιφέρεια τα κρούσματα ήταν 433, σε όλη τη χώρα 6.677. Όσον αφορά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, νωρίς το πρωί βρίσκονταν στη ΜΕΘ 14 άτομα και άλλα 47 νοσηλεύονταν στις απλές κλίνες covid. Το τελευταίο 24ωρο έχασε τη ζωή του ένας ασθενής. 

* Τα 29 από τα συνολικά 46 θετικά tests που “έβγαλαν” οι χθεσινοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό, που έγιναν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε έξι σημεία του Έβρου, βρέθηκαν στην Ορεστιάδα. Συνολικά διενεργήθηκαν 660 rapid tests σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Τυχερό, Φέρες, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό θετικότητας βάσει του αριθμού δειγματοληψιών που έγιναν, στην Ορεστιάδα έφτασαν το 19,59%. 

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

* Επιπλέον σημεία δειγματοληψιών ανακοίνωσε για τις επόμενες τρεις ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στον νομό. Αύριο (Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, δειγματοληψίες θα γίνονται και στο παλαιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι δωρεάν tests για γίνονται και στο ιατρείο του Τυχερού.  Την Πέμπτη (2/12) θα επαναληφθεί η δράση στο παλαιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και μία ακόμα θα γίνει στην κοινότητα Αγριάνης Σουφλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, δράσεις δειγματοληψιών είναι προγραμματισμένες στο «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη (9 π.μ.-13:30 μ.μ.) και στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου (9:30 π.μ.-13:30 μ.μ.).  

Πηγή: ErtNews