50.000 ευρώ ζητά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για χρήση του λογοτύπου του χωρίς άδεια!

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εναντίον  διαχειριστή  σελίδας  του  Fb  «και  κατά  παντός υπευθύνου φυσικού ή νομικού προσώπου, αυτουργού ή συνεργού», επειδή η συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιεί ως φωτογραφία προφίλ το λογότυπο του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή, μετά την εισήγηση του προέδρου της και Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και μάλιστα, ο Δήμος ζητά το ποσό των 50.000 ευρώ από τον διαχειριστή της σελίδας, λόγω ηθικής βλάβης, όπως επισημαίνεται. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, για την ιστορία, πως η πλειονότητα των αναρτήσεων της συγκεκριμένης σελίδας εστιάζει στα κακώς κείμενα της πόλης μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπούκης,  κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 5/2, «στις 27.1.2010 και ώρα 12.43  η σελίδα στο facebook/my alexandroupoli.com δημοσιεύθηκε με προφίλ το επίσημο λογότυπο του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ συνεχίζοντας αυτό και τις επόμενες ημέρες, δημιουργώντας έτσι  ψευδή  εντύπωση ότι πρόκειται  για δημοσίευση που εκπορεύεται απ’ την επίσημη ιστοσελίδα του   ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για τα  έννομα συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και κίνδυνος σύγχυσης του κοινού.

Επειδή η παραπάνω χρησιμοποίηση του λογότυπου του ΔΗΜΟΥ χωρίς έγκριση ή άδεια απ’ τον  ΔΗΜΟ  είναι  παράνομη, διωκόμενη  ποινικά και αστικά, αφού δικαιούχος  είναι  ο ΔΗΜΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  τον  οποίο εκπροσωπώ  ως δήμαρχος αυτού ως αποκλειστικός  χρήστης  του λογότυπου -σήματος  αυτού  και μόνο και κανείς άλλος (…) Επειδή  δημιουργήθηκε  άμεσος  και  προφανής  κίνδυνος  για  τα  συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ ζήτησα απ’   την νομική υπηρεσία την σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς την  οποία  κατέθεσα  στην  Εισαγγελίας  Πρωτοδικών  Αλεξ/πολης  την  4.2.2020».