500 τουρίστες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, 22.648 στης Καβάλας…

Απογοητευτικά είναι τα νούμερα για τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για τον Ιούλιο που πέρασε. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Εφημερίδα Γνώμη, στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν περίπου 500 άτομα από το εξωτερικό ενώ στο αεροδρόμιο της Καβάλας… 22.648!

Μόλις 4 πτήσεις προσγειώθηκαν από τη Γαλλία στην Αλεξανδρούπολη όπως δήλωσε στη «Γνώμη» ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Οι προσπάθειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τις αδελφοποιήσεις και τη συνεργασία με φορείς της Αγίας Πετρούπολης δεν απέδωσε φέτος καρπούς στο τουριστικό κομμάτι, καθώς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως διαπιστώθηκε λίγο πριν την προγραμματισμένη πρώτη πτήση στις αρχές Ιουνίου, δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των Ρώσων επισκεπτών. Τον ισχυρισμό αυτό αντέκρουσαν από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι, με το δήμαρχο να υπόσχεται καλύτερη προετοιμασία και πιο αποτελεσματική συνεργασία για το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη  Συγκινητική η δράση των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού για τα Τέμπη

Σε ό,τι αφορά τα αναλυτικά στοιχεία για τον Ιούλιο του 2016, όταν ακόμη δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι πτήσεις από Γαλλία, στη στήλη με τις πτήσεις από το εξωτερικό, τόσο σε αφίξεις, όσο και σε αναχωρήσεις, ο «Δημόκριτος» λαμβάνει το απόλυτο μηδέν. Το ίδιο χρονικό διάστημα, το αεροδρόμιο της Καβάλας είχε από το εξωτερικό 22.648 επιβάτες, σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Καλύτερες είναι οι επιδόσεις της Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού για τον μήνα Ιούλιο. Στο «Δημόκριτο» είχαμε 8.632 αφίξεις από πτήσεις εσωτερικού ενώ η Καβάλα περίπου τους μισούς δηλαδή 4.696. σημειώνεται ότι και σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015, η Αλεξανδρούπολη είχε φέτος καλύτερες επιδόσεις στις αφίξεις εσωτερικού, με περίπου 500 περισσότερες από πέρσι.